Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Vineri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

14 Noiembrie 2020
Vizualizari: 852
Comentează add

Vaccinul pentru coronavirus ar putea fi disponibil pentru întreaga populaţie a Statelor Unite până în luna aprilie.

Donald Trump, prima conferință de presă după alegerile prezidențiale

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

 Foto Agerpres

Vaccinul pentru coronavirus ar putea fi disponibil pentru întreaga populaţie a Statelor Unite până în luna aprilie, potrivit preşedintelui american Donald Trump.

Acesta a ieşit în public pentru prima oară de când estimările presei l-au dat pe Joe Biden drept câştigător al alegerilor prezidenţiale. Donald Trump, care până acum nu şi-a recunoscut înfrângerea, a părut să facă un pas în acea direcţie ieri, când a spus că "timpul va arăta" dacă la Washington se va instala o nouă administraţie.


Preşedintele în exerciţiu a spus că un vaccin va fi accesibil categoriilor vulnerabile ale populației în câteva săptămâni de zile, pentru ca în luna aprilie, anul viitor, să fie accesibil la scară amplă.


Donald Trump: Adminitraţia mea va coordona distribuirea vaccinului. Cred că va fi aprobat foarte, foarte rapid. Sperăm.


Reporter: Experţii în sănătate publică se tem că refuzul lui Donald Trump de a acționa agresiv împotriva pandemiei de coronavirus și refuzul său de a se coordona în ultimele două luni de mandat cu echipa președintelui ales, Biden, vor avea un impact asupra distribuirii rapide a vaccinului anul viitor.

Zeci de agenţi ai Serviciului Secret implicați în evenimentele părții finale ale campaniei prezidențiale Trump au fost infectați cu COVID-19.

Suporteri ai președintelui Trump au sosit încă de aseară în capitala federală, Washington DC, unde vor protesta astăzi împotriva fraudării votului, susținând astfel alegațiile lui Donald Trump, care spune, fără a avea nicio dovadă, că alegerile prezidențiale i-ar fi fost furate.

Experţii previn că extremiști de dreapta ar putea apărea la demonstrațiile de astăzi din Washington DC. Trump a scris pe Twitter că s-ar putea să meargă la demonstrații el însuși, pentru a-şi saluta suporterii.


Etichete suadonald trrumpvaccincoronavirus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live