Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 06 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski

15 Iulie 2018
Vizualizari: 610
Comentează add

Se așteaptă ca pe agenda convorbirilor să fie Siria, Ucraina, Iranul, Coreea de Nord, dezarmarea nucleară, inteferența Rusiei în alegerile americane și proiectul Nord Stream II.

Donald Trump pleacă în Finlanda pentru întâlnirea cu Vladimir Putin

alexandru-beleavski

Vladimir Putin și Donald Trump. Foto: commons.wikimedia.org.

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, pleacă în Finlanda pentru întâlnirea de mâine cu omologul său rus, Vladimir Putin, după două zile de jucat golf în complexul său hotelier din Scoția, etapa privată a vizitei în Marea Britanie.

Convorbirile au fost reconfirmate, deși opoziția americană i-a cerut președintelui Trump să anuleze întâlnirea cu Putin, după ce 12 ofițeri ruși de informații au fost inculpați de justiția americană pentru piratarea unor site-uri democrate în contextul alegerilor prezidențiale din Statele Unite.

Discuțiile sunt prevăzute să dureze trei ore, fără semnarea vreunor documente comune.

Președintele Trump a declarat că nu are mari speranțe de la summit-ul de mâine, deși nu a exclus posibilitatea ca el să se încheie cu rezultate foarte importante. Kremlinul, la rândul lui, evită să facă prognoze.

Agenda convorbirilor va fi liberă, dar se așteaptă ca ea să includă criza din relațiile bilaterale, Siria, Ucraina, Iranul, Coreea de Nord, dezarmarea nucleară, inteferența Rusiei în alegerile americane și proiectul gazoductului Nord Stream 2 Rusia-Germania, criticat de președintele Donald Trump.

Rezultatul ideal al summit-ului, potrivit ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, va fi ca cei doi lideri să se înțeleagă în privința deblocării canalelor de comunicare între Moscova și Washington în problemele în care cele două țări sunt în divergență, să înțeleagă dacă în aceste probleme pot exista elemente comune și să determine acele arii unde Rusia și Statele Unite pot conclucra.

În cazul în care președintele Trump, așa cum se așteaptă, va pune problema interferenței rusești în alegerile americane, președintele Putin a precizat: "Kremlinul va reintera că Rusia nu s-a amestecat niciodată în alegerile din Statele Unite și nu intenționează să se amestece în alegerile din toamnă pentru Congres".


Etichete Președintele Statelor UniteDonald TrumpFinlandaVladimir Putin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live