Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Donald Trump: Este o fraudă la adresa publicului american

Declaraţii ale preşedintelui Donald Trump, în contextul cursei strânse, după alegerile prezidenţiale.

Donald Trump: Este o fraudă la adresa publicului american
US President Donald Trump, flanked by Karen Pence (L), US Vice President Mike Pence (2nd L) and US First Lady Melania Trump (R), speaks during election night in the East Room of the White House in Washington, DC, early on November 4, 2020. MANDEL NGAN / AFP

Articol de RADOR, 04 Noiembrie 2020, 10:57

Preşedintele Donald Trump, candidat pentru al doilea mandat la preşedinţia Statelor Unite, a declarat la Casa Albă, în contextul unei curse electorale strânse cu candidatul democrat Joe Biden, că vrea ca „legea să fie folosită corespunzător”.

El a spus că nu ar vrea „să găsească voturi la 4:00 dimineaţa” care să fie adăugate la numărătoare, și că în acest context, „vom merge la Curtea Supremă a Statelor Unite”.

„Dorim ca votarea să se oprească”, a declarat candidatul republican.

În schimb, vicepreședintele republican Mike Pence s-a referit în cadrul conferinței de la Casa Alba la continuarea numărătorii voturilor.

”În timp ce voturile continuă să fie numărate, vom rămâne vigilenţi, aşa cum a spus preşedintele”, a spus vicepreședintele Pence.

Declarația integrală a lui Donald Trump

Vă mulţumesc foarte mult! Mulţumesc! Vă mulţumesc foarte mult, vă rog luaţi loc. Aceasta este, fără îndoială, conferinţa de presă la cea mai târzie oră la care am participat vreodată. (râsete,"Vă iubim!") Vă mulţumesc!

Apreciez foarte mult şi vreau să mulţumesc poporului american pentru susţinerea lui uriaşă. Milioane şi milioane de persoane au votat pentru noi astăzi şi un grup foarte trist de persoane încearcă să nedreptăţească aceste persoane şi nu vom accepta aşa ceva. Vreau să mulţumesc primei doamne, întregii mele familii şi vicepreşedintelui Pence, doamnei Pence, pentru că s-au aflat alături de noi în tot acest timp. Ne pregăteam pentru o mare sărbătoare. Câştigam totul şi, deodată, a fost anulat.

Rezultatele din această seară au fost fenomenale şi ne pregătim să ieşim şi să sărbătorim ceva care a fost atât de frumos, atât de bun, asemenea vot, asemenea succes. Cetăţenii acestei ţări au ieşit la vot în număr record - este un record. Nu s-a mai întâmplat ceva asemănător - pentru a susţine această mişcare incredibilă.

Am câştigat state pe care nu ne aşteptam să le câştigăm. Florida. Nu numai că am câştigat-o dar am câştigat-o cu o diferenţă mare. Am câştigat marele stat Ohio. Am câştigat Texasul. Am câştigat Texasul cu 700.000 de voturi şi nici măcar nu l-au inclus în grafice. Este, de asemenea, clar că am câştigat Georgia. Suntem în avans cu 2,5%, sau 117.000 de voturi, au mai rămas doar 7%, nu ne vor ajunge din urmă. Nu ne pot ajunge niciodată din urmă. La fel, în mod clar am câştigat Carolina de Nord. Unde avem 1,4% sau 77.000 de voturi, cu doar aproximativ 5% rămase. Nu ne pot ajunge din urmă. De asemenea, dacă vă uitaţi, Arizona ne este favorabilă şi cineva a declarat că este o victorie pentru noi şi poate va fi, este posibil.

Dar, cu sigurnaţă, au fost multe voturi acolo pe care le-am putea primi, pentru că intrăm în ceea ce au numit "teritoriul Trump", nu ştiu cum le spuneţi, dar aceştia au fost votanţi prietenoşi pentru Trump şi rezultatul ar putea fi răsturnat. Domnul care a sunat a spus că ar fi foarte improbabil să ne ajungă. Foarte improbabil. Şi nici măcar nu avem nevoie de ea, nu avem nevoie de ea. Era doar un stat pe care dacă l-am fi obţinut ar fi fost drăguţ. Arizona. Dar, există o mare posibilitate ca, de fapt, de când am văzut eu, să se fi schimbat şi numerele să se fi redus substanţial. Desigur, dorim ca posibilitatea să rămână.

Dar, ce este mai important, câştigăm Pennsylvania cu un număr uriaş de voturi. (aplauze). Suntem înainte cu 600, gândiţi-vă, gândiţi-vă, suntem în avans cu 690.000 de voturi în Pennsylvania. 690.000. Aici nu e nici măcar strâns. Cu 64% dintre voturi numărate, este aproape imposibil să ne ajungă din urmă şi ajungem în Pennsylvania, unde se întâmplă că le place preşedintele vostru. Aşa că, probabil vom extinde asta.

Câştigăm Michigan, vă spun, am văzut cifrele. Cu aproape 300.000 de voturi. Şi au fost deja numărate 65% din voturi.

Şi câştigăm Wisconsin. Nu avem nevoie de toate.

Avem nevoie, pentru că dacă adaugi Texasul, care nu era adăugat, am vorbit cu minunatul guvernator al Texasului cu puţin timp în urmă şi Gregg Abbott mi-a spus felicitări. M-a sunat să mă felicite pentru că am câştigat Texasul. Dacă am câştigat Texasul, nu cred că au terminat de aşezat totul în grafic dar era aproape terminat şi el m-a felicitat.

Şi apoi a spus apropo, ce se întâmplă, nu am mai văzut aşa ceva. Pot să vă spun ceva? Nimeni nu a văzut. Aşadar am câştigat cu 107.000 voturi, cu 81% din voturi în Michigan. Aşadar dacă luăm în considerare aceste trei state în mod special şi ne gândim la toate celelalte avem atât de multe... avem o seară atât de importantă. Uitaţi-vă la toate aceste state pe care le-am câştigat în această seară. Şi apoi, dacă te uiţi la diferenţa cu care le-am câştigat şi, deodată, nu e ca şi cum am fi în avans cu 12 voturi şi ar mai fi de numărat 60% din voturi.

Am câştigat state şi, deodată, am spus ce s-a întâmplat cu alegerile? Şi avem toate anunţurile care întreabă ce s-a întâmplat şi... Pentru că, ştiţi ce s-a întâmplat? Ştiau că nu pot câştiga, aşa că şi-au zis hai să mergem la tribunal. Şi am anticipat asta. Am spus asta? Am spus-o din ziua în care am auzit că vor trimite zeci de milioane de voturi. Exact asta am spus. Pentru că, fie câştigau şi, dacă nu câştigă, ne dau în judecată.

Aşadar, Florida a fost o victorie uriaşă. 377.000. Texasul, cum am spus. Ohio. Gândiţi-vă la asta! Ohio, un stat uriaş, un stat mare, iubesc Ohio. L-am câştigat cu 8,1%, 460.000, aproape 500.000 de voturi. Carolina de Nord. O mare victorie în Carolina de Nord. Aşadar am câştigat acolo, conducem cu 76.000 de voturi şi aproape nu a mai rămas nimic de numărat.

Şi deodată totul s-a oprit. Este o fraudă la adresa publicului american. Este o ruşine pentru ţara noastră. Ne pregăteam să câştigăm aceste alegeri, sincer, am câştigat aceste alegeri. Aşa că scopul nostru, acum, este de a asigura integritatea, pentru binele acestei naţiuni. Acesta este un moment foarte important.

Aceasta este o fraudă majoră la adresa naţiunii noastre. Vrem ca legea să fie folosită corespunzător. Aşa că, vom merge la Curtea Supremă a Statelor Unite, dorim ca votarea să se oprească.

Nu vrem să găsească voturi la 4:00 dimineaţa şi să le adauge la listă. Bine?

Este un moment foarte trist. Pentru mine, este un moment foarte trist şi vom câştiga şi, în ce mă priveşte, deja am câştigat. Aşa că, doresc să vă mulţumesc şi doresc să mulţumesc tuturor care ne-au susţinut, tuturor celor care au lucrat cu noi şi, domnule vicepreşedinte, spuneţi câteva cuvinte, vă rog!"

Declaraţii ale vicepreşedintelui Mike Pence

Mike Pence: "Vă mulţumesc, domnule preşedinte! Vreau să mă alătur dumneavoastră în a mulţumi celor mai mult de 60 de milioane de americani care au votat deja pentru încă patru ani cu preşedintele Donald Trump la Casa Albă.

Şi în timp ce voturile continuă să fie numărate, vom rămâne vigilenţi, aşa cum a spus preşedintele. Dreptul de a vota a stat în centrul democraţiei noastre încă de la fondarea acestei naţiuni şi vom proteja intergitatea votului. Dar cred din tot sufletul că diferenţele incredibile pe care le-aţi determinat, domnule preşedinte, în statele pe care tocmai le-aţi descris, şi modul în care aţi lansat această mişcare în întreaga ţară, de a face America măreaţă din nou, cred cu adevărat, aşa cum credeţi şi dumneavoastră, că ne vor duce pe drumul spre victorie şi vom face America măreaţă din nou şi din nou. Vă mulţumesc, domnule preşedinte!”

(Transcriere Rador/ CNN)

Etichete : (ii) trump alegeri america
Ţările NATO promit sisteme suplimentare de apărare aeriană pentru Ucraina
În lume 20 Aprilie 2024, 09:26

Ţările NATO promit sisteme suplimentare de apărare aeriană pentru Ucraina

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că pe lângă sistemele Patriot există şi alte arme care pot fi...

Ţările NATO promit sisteme suplimentare de apărare aeriană pentru Ucraina
Bulgaria ar putea amâna adoptarea monedei euro pentru sfârşitul anului 2025
În lume 19 Aprilie 2024, 23:39

Bulgaria ar putea amâna adoptarea monedei euro pentru sfârşitul anului 2025

Iniţial era planificat să se facă trecerea la 1 ianuarie 2025.

Bulgaria ar putea amâna adoptarea monedei euro pentru sfârşitul anului 2025
Industria turismului se pregăteşte de un sezon dificil
În lume 19 Aprilie 2024, 23:34

Industria turismului se pregăteşte de un sezon dificil

Preţurile vacanţelor sunt aşteptate să fie şi cu 10-15% mai mari decât anul trecut - a declarat preşedinta Asociaţiei...

Industria turismului se pregăteşte de un sezon dificil
Un cetățean american a murit în oraşul Donețk
În lume 19 Aprilie 2024, 20:28

Un cetățean american a murit în oraşul Donețk

Russell Bentley, cetăţean american, era un susținător declarat al forțelor susținute de ruși din Ucraina, pe care presa rusă...

Un cetățean american a murit în oraşul Donețk
Explozii în zona oraşului iranian Isfahan
În lume 19 Aprilie 2024, 19:41

Explozii în zona oraşului iranian Isfahan

Teheranul a minimizat incidentul şi a indicat că nu are planuri de represalii, un răspuns care pare să aibă ca scop evitarea...

Explozii în zona oraşului iranian Isfahan
Portul din Odesa, „unul dintre cele mai importante infrastructuri navale din lume” 
În lume 19 Aprilie 2024, 19:28

Portul din Odesa, „unul dintre cele mai importante infrastructuri navale din lume” 

Prin Odesa, ies catre Africa, Europa sau Asia aproximativ 140 de milioane de tone de cereale pe an.

Portul din Odesa, „unul dintre cele mai importante infrastructuri navale din lume” 
Preţul petrolului şi-a revenit, după ce barilul se scumpise cu mai mult de 4 procente
În lume 19 Aprilie 2024, 16:44

Preţul petrolului şi-a revenit, după ce barilul se scumpise cu mai mult de 4 procente

Preţul petrolului s-a repliat, astăzi, după ce barilul s-a scumpit timp de câteva ore cu mai mult de 4 procente,...

Preţul petrolului şi-a revenit, după ce barilul se scumpise cu mai mult de 4 procente
Miniştrii de Externe ai G7 susțin întărirea apărării antiaeriene a Ucrainei
În lume 19 Aprilie 2024, 16:32

Miniştrii de Externe ai G7 susțin întărirea apărării antiaeriene a Ucrainei

CIA a avertizat că Ucraina ar putea pierde războiul până la sfârşitul anului dacă nu va fi sprijinită corespunzător. Mâine,...

Miniştrii de Externe ai G7 susțin întărirea apărării antiaeriene a Ucrainei