Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

2 Martie 2018
Vizualizari: 699
Comentează add

Preşedintele SUA a declarat că "războaiele comerciale sunt bune", comentarii făcute pe baza controversei legate de decizia sa de a impune taxe pe importurile de oţel şi aluminiu.

Donald Trump consideră că SUA ar câştiga uşor un război comercial

sergiu-stet

Preşedintele SUA, Donald Trump.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat că "războaiele comerciale sunt bune", comentarii făcute pe baza controversei legate de decizia sa de a impune taxe pe importurile de oţel şi de aluminium.

Conform BBC, liderul american a transmis pe Twitter că SUA "pierd miliarde de dolari în comerţ" şi ar considera un război comercial "uşor de câştigat". Donald Trump a anunţat joi, 1 martie, că importurile de oţel vor fi impozitate cu 25 de procente, iar cele de aluminiu cu 10 procente.

Canada şi Uniunea Europeană au anunţat că vor iniţia propriile lor contramăsuri. Mexicul, China şi Brazilia au anunţat, de asemenea, că vor adopta şi ele măsuri de reciprocitate.

Criticii consideră că taxele nu vor reuşi să protejeze locurile de muncă din SUA şi că de pe urma acestei măsuri vor suferi, în final, consumatorii. Aceste ştiri au determinat vineri scăderea cotaţiilor de pe pieţele bursiere atât din Asia cât şi din Europa. 

 

Etichete TwitterDonald Trumprăzboi comercialtaxeUECanadaBrayiliaChinaoţelaluminiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live