Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * S Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Gomboş

28 August 2017
Vizualizari: 985
Comentează add

Harvey este cel mai puternic uragan înregistrat în Statele Unite din 2005 încoace şi în Texas de mai bine de 50 de ani.

Donald Trump, aşteptat în Texas, stat puternic afectat de uraganul Harvey

catalin-gombos

 Presedintele SUA Donald Trump. Foto: Arhivă.

Preşedintele american, Donald Trump, este aşteptat astăzi în Texas, stat puternic afectat de uraganul Harvey.

Cel puţin două persoane şi-au pierdut viaţa de vineri, când uraganul de categoria 4 a atins ţărmul, însă se estimează că numărul victimelor va creşte.

Harvey este cel mai puternic uragan înregistrat în Statele Unite din 2005 încoace şi în Texas de mai bine de 50 de ani.

Experţi citaţi de Reuters vorbesc deja de pagube care vor fi similare cu cele provocate, în 2005, de Katrina, cel mai costisitor dezastru din istoria Statelor Unite. Katrina, un uragan de categoria 3, a cauzat moartea a 1800 de persoane şi a distrus oraşul New Orleans.

Pe traseul lui Harvey trăiesc 6 milioane de americani şi se găseşte o mare parte din industria de petrol a ţării; uraganul a dus deja la scăderea cu 11% a capacităţii de rafinare a Statelor Unite şi o reducere cu 25% a producţiei de petrol din Golful Mexic.

Meteorologii estimează că nivelul precipitaţiilor aduse de Harvey într-o singură săptămână este similar cu totalul din anii obişnuiţi.

Ploile sunt însoţite de vânturi puternice, tornade şi revărsări ale rârurilor, care în unele cazuri au depăşit cu câţiva metri cota de pericol.

Situaţia cea mai gravă se înregistrează acum, în Houston, cel mai mare oraş al Texasului şi al patrulea din Statele Unite, unde în unele locuri apa a ajuns la nivelul pieptului.

Şcolile, aeroporturile şi clădirile de birouri din Houston au fost închise, iar mii de persoane au fost forţate să îşi abandoneze locuinţele şi să se îndrepte către adăposturile amenajate de autorităţi.


Etichete Donald TrumpTexasHarveyuragan#rra

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live