Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ (CONTINUARE) Marţi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihai Udroiu

20 Decembrie 2016
Vizualizari: 1012
Comentează add

Victoria republicanului Donald Trump a fost confirmată astăzi de Colegiul Electorilor

Donald Trump, al 45-lea preşedinte american

mihai-udroiu

 

 În Statele Unite, Colegiul Electorilor a confirmat astăzi victoria în alegeri a republicanului Donald Trump, care devine astfel cel de-al 45-lea preşedinte american, anunţă agenţiile internaţionale de presă.

Într-un comunicat al echipei sale, magnatul imobiliar a vorbit despre un succes electoral zdrobitor şi istoric, după ce a obţinut 304 de voturi federale faţă de cele 227 primite de rivala sa, democrata Hillary Clinton.

Susţinători ai lui Hillary Clinton le ceruseră în ultima perioadă, marilor electori - cei care aleg preşedintele Statelor Unite pe baza rezultatelor votului din fiecare stat american - să îşi schimbe votul pentru a-l împiedica pe Donald Trump să ajungă la Casa Albă. Acesta a obţinut la alegerile din 8 noiembrie voturile a 306 electori republicani, dar numai doi dintre ei - amândoi din Texas - şi-au schimbat opţiunile de vot.

Rezultatul va fi anunţat oficial la 6 ianuarie, într-o sesiune specială a Congresului de la Washington. Donald Trump va prelua la 20 ianuarie mandatul de la Barack Obama. 


Etichete Donald TrumpelectorivotcolegiulHillary ClintonBarack ObamaCasa AlbăTexas

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live