Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 29 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Arina Petrovici

17 Ianuarie 2020
Vizualizari: 362
Comentează add

Donald Trump acuză o "vânătoare de vrăjitoare"

arina-petrovici

 Foto: WhiteHouse.org

Preşedintele american, Donald Trump, consideră că procesul său de punere sub acuzare şi destituire se va încheia foarte repede şi denunţă încă o dată ceea ce a numit o "vânătoare de vrăjitoare". Procesul istoric de destituire a preşedintelui Donald Trump va fi reluat marţi, când vor începe dezbaterile de fond.

Reporter: Arina Petrovici - Adam Schiff, şeful echipei de şapte procurori desemnaţi de majoritatea democrată a Camerei Reprezentanţilor, a citit cele două capete de acuzare împotriva preşedintelui republican, respectiv, abuz de putere şi obstrucţionarea activităţii Congresului.

Adam Schiff: Folosindu-se de prerogativele înaltei sale funcţii, preşedintele Trump a cerut implicarea unui guvern străin, cel al Ucrainei, în alegerile prezidenţiale din 2020. A făcut acest lucru printr-o metodă care a inclus o solicitare către Guvernul Ucrainei de a anunţa public declanşarea unor anchete care ar fi contribuit la realegerea sa. Aceste anchete ar fi urmat să afecteze perspectiva unui oponent al său de a fi ales şi ar fi influenţat alegerile prezidenţiale din 2020 în avantajul său.

Reporter: În opinia democraţilor, Trump se face vinovat de "abuz de putere" pentru că ar fi condiţionat un ajutor militar de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina şi o primire a preşedintelui Volodimir Zelenski la Casa Albă de reluarea investigării fiului lui Joe Biden. Iar acuzaţia de "obstrucţionare a Congresului" ar veni din încercările liderului de la Casa Albă de a împiedica investigarea acestui scandal prin instrucţiuni date unor actuali şi foşti membri ai administraţiei americane de a nu coopera în anchetă.

Preşedintele Trump a respins constant orice acuzaţie la adresa sa. Senatul are ultimul cuvânt în acest proces politic, dar cu numai 47 de voturi din 100, democraţii au slabe şanse să obţină destituirea preşedintelui Trump.

Realizator: Amintim că acesta este al treilea astfel de proces din istoria Statelor Unite, dar niciun preşedinte nu a fost înlăturat ca rezultat direct al procesului. Richard Nixon şi-a dat demisia în 1974, înaintea votului Camerei Reprezentanţilor. Acest for i-a pus sub acuzare pe Andrew Johnson, în 1868, şi Bill Clinton, în 1998, însă Senatul nu i-a condamnat.


Etichete Donald Trumppunere sub acuzare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live