Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc

4 Octombrie 2019
Vizualizari: 527
Comentează add

Donald Trump a cerut public Chinei să îl ancheteze pe Joe Biden

doina-saiciuc

     Donald Trump.Foto: Agerpres

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a cerut ieri Chinei să îi ancheteze pentru corupţie pe rivalul său politic Joe Biden şi pe fiul acestuia, deşi riscă să fie destituit de Congres, din cauza unui apel similar adresat Ucrainei.
 
Democraţii din Camera Reprezentanţilor au început investigaţia în vederea destituirii, acuzându-l pe preşedinte de abuz de putere. La rândul său, Joe Biden, potenţial candidat democrat la Casa Albă, îl acuză pe Donald Trump că încearcă să îl înlăture din competiţia pentru preşedinţie, de anul viitor.
 
Corespondenţă de la Washington - Reporter: Doina Saiciuc - Președintele Trump a cerut, ieri, public Chinei - un adversar global - să deschidă o investigație asupra prezumtivului rival politic în alegerile prezidențiale din 2020, Joe Biden.
 
Donald Trump: China ar trebui să înceapă o investigație asupra familiei Biden, pentru că ceea ce s-a întâmplat în China este aproape la fel de rău ca cele ce s-au întâmplat în Ucraina. Aș recomanda o investigare a familiei Biden pentru că nimeni nu are nicio îndoială că este coruptă.
 
Reporter: Campania lui Joe Biden a răspuns, într-o declarație, că președintele, citez "se agață cu disperare de teorii conspiraţioniste, care au fost demascate și respinse de organizații independente și credibile de știri". Comentariile au venit în vreme ce la Capitoliu avea loc audierea cu ușile închise a primului martor în investigația de impeachment, condusă de Camera Reprezentanților, fostul emisar al Departamentului de Stat pentru Ucraina, Kurt Volker, care a demisionat săptămâna trecută. Volker este considerat un martor cheie. El a călătorit la Kiev, imediat, a doua zi după convorbirea telefonică Trump-Zelenski din 25 iulie.
 
Potrivit unor surse de la Capitoliu, ambasadorul Volker le-ar fi cerut liderilor ucraineni să nu interfereze în alegerile prezidențiale de anul viitor.

Etichete Donald TrumpJoe BidenSUAChinacoruptie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live