Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

16 Martie 2015
Vizualizari: 1312
Comentează add

Designerii principali ai casei de modă Dolce&Gabbana au declarat că sunt impotriva adopțiilor de catre cuplurile de gay si a copiilor concepuți prin fertilizare în vitro.

Dolce& Gabbana in conflict cu Elton John

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Foto arhivă.

Elton John a declarat război față de designerii principali ai casei de modă italiene - Dolce&Gabbana, după ce acestia au declarat că sunt impotriva adopțiilor de catre cuplurile de gay si a copiilor concepuți prin fertilizare în vitro. 

Domenico Dolce şi Stefano Gabbana s-au pronunţat împotriva familiilor gay, în ciuda faptului că ambii sunt homosexuali. Într-un interviu acordat revistei italiene Panorama, Domenico Dolce a spus că naşterea unui copil "trebuie să fie un act de iubire".

"Copii sintetici"

"Suntem cu toţii născuţi dintr-o mamă şi un tată - sau cel puţin aşa ar trebui să fim. Copiilor născuţi din acest procedeu chimic le spun «copii sintetici». Uterele sunt închiriate, iar sperma este aleasă dintr-un catalog", a spus Domenico Dolce.

Stefano Gabbana a adăugat: "Familia nu este un capriciu. În ea există un simţ aproape supranatural al apartenenţei. ... Noi am vorbit despre modul nostru a vedea realitatea, dar intenția noastră nu era aceea de a exprima o judecată asupra alegerilor altora. Noi credem în libertate și în iubire".

"Familie tradițională formată din mamă, tată și copii"

Ca o completare, Domenico Dolce precizează: " Sunt sicilian și am crescut cu modelul de familie tradițională formată din mamă, tată și copii. Știu că există alte realități și este firesc să existe, dar în viziunea mea aceasta este ceea ce mi-a fost transmis. Eu am fost crescut astfel, dar asta nu vrea să însemne ca nu aprob alte alegeri. Am vorbit pentru mine, fără să judec deciziile celuilalt" a mai completat stilistul italian. 

Și în trecut cei doi designeri au atacat ideea conceperii copiilor prin fertilizare în vitro și a adopțiilor de către cuplurile de homosexuali. 

Elton John: Nu voi mai purta niciodată produse Dolce & Gabbana

"Cum îndrăzniţi să vorbiţi despre copiii mei frumoşi şi să spuneţi că sunt «sintetici»? Şi să vă fie ruşine că arătaţi cu degetul tehnica de fertilizare in vitro - este un miracol care a permis unei armate întregi de oameni iubitori, atât heterosexuali, cât şi homosexuali, să îşi realizeze visul de a avea copii. Gândirea voastră învechiată este complet în afara vremurilor noastre, la fel ca produsele pe care le creaţi. Nu voi mai purta niciodată produse ale casei Dolce & Gabbana", a scris cântărețul Elton John într-un mesaj publicat pe contul său de pe reţeaua de socializare Instagram. Starul britanic face un apel fanilor săi, în care le cere să boicoteze renumita casă italiană. 

Elton John şi partenerul lui de viaţă, David Furnish, cu care s-a căsătorit recent, după legalizarea căsătoriilor gay în Marea Britanie, au împreună doi copii care s-au născut cu ajutorul fertilizării in vitro şi a unei mame surogat. Cuplul John - Furnish, care îşi împarte timpul între Marea Britanie, Statele Unite şi sudul Franţei, a fost unul dintre primele din Marea Britanie care a obţinut o uniune civilă, în faţa a 650 de invitaţi, pe 21 decembrie 2005, ziua în care legea intrase în vigoare.


Etichete Elton JohnDolce&Gabbanacupluri gayfertilizare în vitroadopții

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live