Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Marţi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Beatrice Brăileanu

5 Iulie 2012
Vizualizari: 1472
Comentează add

Premierul Victor Ponta i-a schimbat pe doi dintre cei trei vicepreşedinţi ai INS, Cristian Stănică şi Gered Beatrix, în locul acestora fiind numiţi Elena Iagăr şi Florin Ciurariu.

Doi vicepreşedinţi ai INS, înlocuiţi de executiv

beatrice-braileanu

Premierul României, Victor Ponta. Foto: Agerpres.

Premierul Victor Ponta i-a schimbat pe cei doi vicepreşedinţi ai Institutului Naţional de Statistică (INS), potrivit unor decizii publicate, joi, în Monitorul Oficial.

Astfel, vicepreşedinţii Cristian Nicolae Stănică şi Gered Beatrix au fost eliberaţi în funcţie, în locul lor fiind numiţi Elena Mihaela Iagăr şi Florin Ciurariu.

Potrivit site-ului Institutului Naţional de Statistică, acesta este condus de preşedintele Vergil Voineagu şi de alţi trei vicepreşedinţi.

Tot joi, premierul Victor Ponta a declarat, în contextul discuţiilor legate de referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, că vrea să analizeze ultimele date ale recensământului, arătând că la alegeri încă sunt folosite liste electorale ca în 2002, cu trei milioane de locuitori în plus.
 
La sfârşitul lunii mai, Comisia Centrală a Recensământului Populaţiei şi al Locuinţelor a amânat, pentru a doua oară, validarea rezultatelor preliminare ale recensământului, din "motive organizatorice". 
 
Prezentarea rezultatelor preliminare ale Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor a mai fost amânată o dată, în 21 mai, pe motiv că schimbările în componenţa Comisiei Centrale a Recensământului nu au permis reunirea în şedinţă de lucru. 
 
Potrivit calendarului anunţat, la 23 mai trebuiau să fie date publicităţii rezultatele preliminare ale Recensământului Populaţiei şi al Locuinţelor 2011. 
 
Rezultatele preliminare urmau să fie validate de Comisia Centrală a Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor, care trebuia să aprobe şi textul comunicatului de presă prin care să fie anunţate aceste date.
 
Circa un milion de persoane nu au putut fi recenzate
 
Institutul Naţional de Statistică anunţa în comunicatul transmis pe 2 februarie privind primele estimări ale recensământului de anul trecut, că aproximativ 2,8% din gospodării nu au putut fi recenzate, ceea ce echivalează cu circa un milion de persoane, luând în calcul familia medie din România, de 2,7-2,8 persoane.
 
Datele provizorii comunicate de INS arată că populaţia stabilă numără 19.042.936 pesoane, 910.264 de persoane sunt plecate pe perioadă îndelungată din ţară, iar 301.666 de persoane sunt prezente temporar în România. 
 
Astfel, rezultă o pupulaţie înregistrată de 20.254.866 de persoane. 
 
Populaţia din statisticile curente totaliza 21.354.396 de persoane la 1 iulie 2011. 
 
După recensământul precedent, din 2002, populaţia României a fost de 21.680.974 persoane.
 
Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor a avut loc în perioada 20-31 octombrie 2011.

Etichete Victor PontaINSvicepreşedinţirecensământreferendum

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live