Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 15 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

26 Iulie 2012
Vizualizari: 2866
Comentează add

Senatorul PSD, Cezar Măgureanu, urmărit penal pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat, are interdicţie de a părăsi ţara pentru 30 de zile, anunţă DIICOT.

Doi directori ANAF, arestaţi preventiv pentru 29 de zile

ionut-dragu

Octavian Grecu zis "Butoane" a fost adus la sediul DIICOT. Foto: Agerpres.

Senatorul Cezar Măgureanu, urmărit penal pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat, are interdicţie de a părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile, anunţă DIICOT.
 
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –  Structura Centrală au dispus la data de 23.07.2012, începerea urmăririi penale faţă de senatorul Cezar Măgureanu, anunţă DIICOT într-un comunicat de presă.
 
Potrivit redactorului Radio România, Diana Surdu, magistraţii Tribunalul Bucureşti au decis joi ca toate cele 39 de persoane reţinute de DIICOT pentru evaziune fiscală să fie arestate pentru 29 de zile.

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel.

Printre învinuiţi se află Sorin Găzdac, ginerele senatorului de Giurgiu, Cezar Măgureanu, directorii din ANAF, Dan Stroe şi Nicuşor Drăgan, dar şi Octavian Grecu, zis şi "Butoane".

Dan Stroe este directorul de achiziţii din cadrul ANAF, în timp ce Nicuşor Drăgan ocupă funcţia de directorul general adjunct al ANAF.

Cele 39 de persoane sunt reţinute în dosarul rambursărilor ilegale de TVA.

Procurorii DIICOT au emis 39 de ordonanţe de reţinere pe numele membrilor grupului infracţional organizat care a creat un circuit evazionist complex cu prejudiciu de peste 40 milioane euro anual.
 
Potrivit procurorilor de la Direcţia de Crimă Organizată, infracţiunile ar fi fost comise cu sprijinul unor directori de la ANAF, al unor comisari ai Gărzii Financiare Centrale şi din Giurgiu şi al senatorului Cezar Măgureanu.
 
Acesta a negat orice implicare în dosar şi se va prezenta joi la sediul DIICOT.
 
Prin activitatea infracţională desfăşurată din 2010 până în prezent, grupul ar fi adus bugetului de stat un prejudiciu de 40 de milioane de euro.
 
În cadrul percheziţiilor, la domiciliul lui Dan Stroe au fost găsiţi 600.000 de euro, iar la cel al lui Octavian Grecu, 50.000 de euro, şi au fost confiscate mai multe maşini de lux ale membrilor grupării.
 
Potrivit DIICOT, procurorii de la crimă organizată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul IGPR - DCCO şi IGPF au efectuat 256 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Giurgiu, Argeş, Ilfov, Buzău, Gorj, Dolj, Timiş, Bihor, Constanţa şi Vâlcea.
 
În mod concret, potrivit procurorilor, activitatea infracţională a vizat tranzacţiile comerciale intracomunitare cu zahăr şi în special în jurul următoarelor firme sau grupuri de firme: - S.C. LEMARCO S.A. Bucureşti - reprezentată de învinuitul Tudor Constantin; - S.C. DUCTIL ROM S.A. Bucureşti - reprezentată de învinuitul Sorin Stuparu; - S.C. NOVICIO FOOD & BEVERAGE S.R.L. Ilfov - reprezentată de învinuitul Nicole Saikaly; - S.C. VEGA TRADE COMODITIES S.R.L. Giurgiu - reprezentată de învinuiţii Sorin Adrian Găzdac  şi Raluca Livia Găzdac.

Etichete magistraţijudecatădosarrambursări ilegaleDIICOT

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live