Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZITIA DUMNEAVOASTRA Joi, 20 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, Budapesta

17 Decembrie 2018
Vizualizari: 292
Comentează add

Aceştia ar fi dorit să fie prezentată pe post o petiţie formulată de participanţii la o amplă manifestaţie organizată ieri la Budapesta.

Doi deputaţi ungari au fost scoşi cu forţa din televiziunea publică

emil-groza-budapesta

 

La Budapesta, doi deputaţi ungari au fost scoşi cu forţa din sediul televiziunii publice, azi-dimineaţă, după ce şi-au petrecut acolo noaptea.

Ei au încercat să obţină transmiterea unui comunicat cu revendicările celor care au participat, aseară, la o nouă manifestaţie antiguvernamentală.

Doi deputaţi independenţi, Szél Bernadett şi Hadházy Ákost, au fost scoşi astăzi cu forţa din clădirea televiziunii publice ungare de personalul de pază al instituţiei, aceştia petrecându-şi noaptea în clădire, alături de alţi parlamentari din opoziţie.

Aceştia ar fi dorit să fie prezentată pe post o petiţie formulată de participanţii la o amplă manifestaţie organizată ieri la Budapesta, care au cerut retragerea modificărilor Codului muncii, mai puţine ore suplimentare de muncă pentru poliţişti, tribunale independente, precum şi o presă publică independentă.

Televiziunea publică a precizat luni, 17 decembrie, că pe parcursul nopţii politicienii respectivi au deschis diverse uşi şi au încercat să pătrundă în zone în care nu aveau acces şi au semnalat că doresc să intre în studio, în pofida interdicţiilor existente.

Aseară, câteva mii de persoane, care participaseră la o manifestaţie împotriva noii legislaţii a muncii s-au deplasat la sediul televiziunii publice, cerând prezentarea revendicărilor lor.

La un moment dat, poliţiştii care păzeau clădirea au folosit gaze lacrimogene împotriva unor demonstranţi care aruncaseră cu diverse obiecte spre dispozitivul forţelor de ordine şi începuseră să împingă cordonul oamenilor legii. Mai multor deputaţi din opoziţie li s-a permis accesul în clădire. Manifestaţia s-a încheiat după miezul nopţii.


Etichete media publicăindependențăecgidistanțăprotesteCodul MunciiSzél BernadettHadházy ÁkostUngariaBudapesta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live