Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CALENDAR CULTURAL Sâmbătă, 06 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

28 Martie 2020
Vizualizari: 424
Comentează add

Doi bolnavi de COVID-19, transportaţi din Franţa în Germania

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

   Foto: Arhivă.

Un elicopter militar francez a transportat sâmbătă în Germania doi bolnavi de COVID-19 din estul țării, aflați în stare gravă.
 
Este prima operațiune aeriană după ce alţi câțiva pacienți francezi au fost duși în Germania cu salvările.
 
Ministrul francez al apărării i-a mulțumit omologului său german pentru solidaritate. Potrivit celui mai recent raport oficial, epidemia de coronavirus a ucis în Franța 1.995 de persoane doar în spitale și aproape 3.800 sunt la terapie intensivă.
 
În a douăsprezecea zi de izolare națională, stare prelungită până pe 15 aprilie, Franța continuă să se organizeze pentru a ajuta spitalele supraaglomerate.
 
Reporter: Din spitalele din Alsacia, depășite de numărul mare de bolnavi, vor avea loc în acest weekend mai multe transferuri de pacienți în stare gravă cu avioane militare, elicoptere și cu un tren de mare viteză la spitale din regiunile care nu sunt afectate de epidemie. Situația se agravează de la o zi la alta și în Île-de-France, regiune din care fac parte Parisul și localitățile din jurul său.
 
Spitalele sunt pe punctul de a-şi atinge limitele de primire a bolnavilor gravi, și anume cele 1.500 de paturi de reanimare disponibile în regiunea pariziană.
 
În prezent, peste 1.300 de paturi de terapie intensivă sunt ocupate, iar virusul este prezent în 240 de aziluri de bătrâni, ceea ce înseamnă sosirea de noi urgențe.
 
Se fac eforturi mari de a transforma saloane obișnuite în zone de terapie intensivă.
 
Pentru începutul săptămânii viitoare sunt prevăzute deja evacuări ale unor pacienți din regiunea pariziană către alte spitale din țară.
 
(PH)

Etichete COVID-19FrantaGermaniacoronavirus(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live