Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Duminică, 08 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

19 Aprilie 2017
Vizualizari: 928
Comentează add

Bărbaţii erau originari din Asia Centrală post-sovietică şi aveau în casă arme de foc, muniţie şi componente pentru bombe artizanale

Doi bărbaţi suspectaţi de atentate teroriste în Rusia au fost ucişi de FSB

alexandru-beleavski-moscova

 

Forţele de securitate ruse au ucis astăzi doi bărbaţi, originari din Asia Centrală, suspectaţi că pregăteau atacuri teroriste. Incidentul a avut loc într-un sat turistic situat la 200 de kilometri de Moscova.

Corepondentul RRA la Moscova Alexandru Beleavschi relatează că doi bărbaţi, originari din Asia Centrală post-sovietică, suspectaţi de pregătirea de atentate teroriste în Rusia, au fost ucişi astăzi într-un sat din regiunea Vladimir, la 200 de km nord-est de Moscova, în timpul unui violent schimb de foc cu ageţii FSB (Serviciul Federal de Securitate), care încercau să-i aresteze.

Potrivit comunicatului FSB, cei doi indivizi în vârstă de 26 şi 30 de ani, ale căror nume, etnie şi cetăţenie nu au fost dezvăluite, aveau legături cu persoane ce racolau adepţi pentru organizaţiile teroriste internaţionale şi se declarau gata să comită atentate teroriste pe teritoriul Rusiei.

În casa unde a avut loc incidentul au fost descoperite arme de foc, muniţie şi componente pentru fabricarea de bombe artizanale. Autorităţile nu au precizat dacă acestea au legătură cu atentatul sinucigaş din 3 aprilie din metroul din Sankt Petersburg, în urma căria şi-au pierdut viaţa 15 persoane.

Până în prezent, în acest dosar au fost arestaţi ca posibili complici ai teroristului şase bărbaţi şi o femeie, toţi originari din foste republici sovietice din Asia Centrală, inclusiv unul din presupuşii organizatori ai atentatului, Arbor Azimov, cel care l-ar fi pregătit personal pe autorul atentatului, Akbarjon Djalilov.

Potrivit informaţiilor oficiale, ambii erau cetăţeni ruşi de etnie uzbekă, născuţi în regiunea Oş din Kârgâztan. Sâmbătă, la Sankt Petersburg, au fost arestaţi alţi doi bărbaţi originali din Kârgâzstan, acuzaţi ca şi cei amintiţi că lucrau ca recrutori pentru organizaţia teroristă Statul Islamic.


Etichete FSBbărbaţi suspectaţi de terorism ucişiRusia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live