Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Miercuri, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 August 2018
Vizualizari: 412
Comentează add

Cei doi angajaţi de la Spitalului Universitar de Urgenţă din Capitală sunt în continuare în greva foamei.

Doi angajaţi de la Spitalul Universitar de Urgenţă, în greva foamei

radiojurnal

Spitalul Universitar de Urgenţă. Foto: Agerpres.

Cei doi angajaţi de la Spitalul Universitar de Urgenţă din Capitală sunt în continuare în greva foamei, ca ultimă formă de protest faţă de conducerea unităţii.

Ei îi acuză pe manageri că nu gestionează eficient fondurile, după ce aceştia i-au obligat pe salariaţi să aleagă între sporuri şi tichetele de vacanţă.

Asistentul medical, Daniel Simion, de la Secţia de Ortopodie, spune că nu va renunţa la greva foamei până când nu vor fi găsite soluţii la problemele angajaţilor:


Daniel Simion: Mă simt mult mai bine faţă de ieri dimineaţă. Mă simt slăbit, nu am gustat nici măcar o firimitură de pâine, beau numai apă şi cafea fără zahăr.


Reporter: Aş vrea să amintiţi ascultătorilor motivele pentru care aţi recurs la această formă de protest.


Daniel Simion: Doamnă, picătura care a umplu paharul a fost anularea acelor tichete de vacanţă. Luna trecută ne-au luat din bani, luna aceasta iar din bani, luna viitoare zic că ne ia din sporuri. Asta e picătura care a umplut paharul. Iar când am văzut gradul de superioritate şi modul în care suntem priviţi, atunci am început să demasc ceea ce se întâmplă în acest spital.


Realizator: Protestatarii care au denunţat neregulile din spital, în ultimele patru zile, sunt nemulţumiţi şi de lipsa materialelor necesare operaţiilor sau altor intervenţii, dar şi de deficitul de personal.

Ministerul Sănătăţii a trimis o echipă de control la Spitalul Universitar de Urgenţă, urmând ca rezultatele anchetei să fie date publicităţii după finalizarea verificărilor.


Etichete angajatigreva foameispitalul universitar d eurgentabucurestiministerul sanatatii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live