Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Joi, 17 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

17 Iulie 2020
Vizualizari: 5019
Comentează add

Alex Benchea și Răzvan Nedu, doi sportivi cu deficiențe de vedere, încep, astăzi, expediţia pentru cucerirea Vârfului Mont Blanc, o premieră pentru România.

Doi alpiniști nevăzători din România vor să cucerească Vf. Mont Blanc Doi alpiniști nevăzători din România vor să cucerească Vf. Mont Blanc - Conține audio

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Alex Benchea (dr) și Răzvan Nedu (stg). Foto: Arhiva personală.

Alex Benchea şi Răzvan Nedu, doi sportivi cu deficienţe de vedere, încep, astăzi, expediţia pentru cucerirea Vârfului Mont Blanc, o premieră pentru România. Corespondenta RRA în Franţa, Daniela Coman, i-a intervievat pe Internet, înainte de a începe escalada.


Reporter: Alex şi Răzvan sunt doi tineri excepționali. Chiar dacă nu văd de aproape deloc, nimic nu i-a împiedicat până acum să studieze și în paralel să-și depășească limitele prin sport.

Pasionați de munte, cu antrenamente serioase, vor să atingă acum cel mai înalt vârf al Alpilor, Mont Blanc, desigur însoțiți de o echipă de alpinisti profesioniști. Alex Benchea vorbește despre pasiunea și ambiția lor.


Alex Benchea: Noi ne dorim să arătăm lumii potențialul pe care îl au persoanele cu dizabilități și schimbarea pe care pot să o producă în societate. În decembrie 2019 am urcat pe Kilimanjaro și propriu-zis Mont Blanc este al doilea pas al visului meu.


Reporter: Răzvan Nedu a acceptat provocarea lansată de prietenul său, după ce au urcat împreună aproape toate vârfurile din Carpați.


Răzvan Nedu: Şi eu și Alex ne dorim să scoatem cât mai mulți copii, tineri nevăzători din cazsă să-i convingem să își îndeplinească visele. Cel mai bun mod de a face asta e să le arăți că și tu îți îndeplinești visul tău.


Reporter: Cei doi sportivi sunt membrii ai Asociației Climb Again, care se ocupă de copii și tineri cu nevoi speciale, îi ajută să se integreze în societate, să își câștige independența și să trăiască pe cont propriu. Aventura lor în Alpi va deveni film documentar, pentru că sunt însoțiți și de o echipă de filmare

AUDIO: Alex Benchea și Răzvan Nedu.

(RS)


Etichete exclusiv radiofrantamont blancnevazatori(RS)Alex BencheaRăzvan Nedualpinisti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live