Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

30 Noiembrie 2020
Vizualizari: 305
Comentează add

API atrage atenția că Autostrada A3 Transilvania dispune de o documentație insuficientă pentru licitația de 4 miliarde lei, care include tunelul Meseș.

Documentația pentru un tronson din A3 este „insuficientă”

alex-lancuzov

Licitația pentru proiectarea și execuția tronsonului Poarta Sălajului - Meseș - Nușfalău de pe Autostrada A 3 Transilvania are la bază o documentație INSUFICIENTĂ, atrage atenția Asociația Pro Infrastructură, care monitorizează derularea investițiilor în Transporturi. Practic, documentația are studii geotehnice sumare (incomplete) mai ales pentru tunelul Meseș, cea mai dificilă parte a proiectului, exproprierile NU sunt realizate iar nodurile rutiere de la Zimbor și Nușfalău sunt la mare distanță - aprox. 25 km.

 

Segmentul Poarta Sălajului - Meseș - Nușfalău de pe Autostrada A 3 Transilvania în județul Sălaj are o lungime de 41 km., cuprinde Tunelul Meseș de aproape 3 km. iar valoarea estimată este de 4 miliarde lei, fonduri europene. Termenul de realizare  este de 4 ani din care 12 luni proiectare și 36 execuție.

 

Reamintim că, documentații incomplete stau la baza unor alte licitații importante lansate recent precum contractul pentru proiectarea și execuția centurii Comarnic și reactualizarea studiului de fezabilitate pentru întreaga Autostradă dintre Ploiești și Brașov. 


Etichete (ii)documentatieinsuficientaautostrada

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live