Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE (Continuare) Luni, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Buculei, Suceava

20 Noiembrie 2019
Vizualizari: 683
Comentează add

Doar opt procesatori de carne de porc din România, toţi din judeţul Suceava, au primit avizul Comisiei Europene pentru a-şi exporta produsele în spaţiul comunitar.

Doar opt procesatori de carne de porc din România au aviz de export în UE

mihaela-buculei-suceava

 Fermă de porci. Foto: Agerpres.

Doar opt procesatori de carne de porc din România, toţi din judeţul Suceava, au primit avizul Comisiei Europene pentru a-şi exporta produsele în spaţiul comunitar.

Acest lucru a fost posibil datorită măsurilor luate de autorităţile locale pentru a preveni apariţia pestei porcine africane, în condiţiile în care boala s-a manifestat în toate judeţele din jur.

Măsurile severe de prevenţie aplicate de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, prefectură, poliţiei şi acceptarea acestora de către populaţie au făcut ca pestă porcină să nu treacă în judeţul Suceava în condiţiile în care în judeţele învecinate au fost semnalate cazuri de îmbolnăvire.

Pe piaţa exportatorilor de carne de porc din România au rămas doar opt firme, toate din judeţul Suceava, şi asta pentru că aici s-a reuşit prevenirea apariţiei peste porcine africane.

Decizia Comisiei Europene a fost comunicată de către Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava celor care au liber la export, iar directorul executiv al instituţie, Dănuţ Corneanu, a spus că toate aceste firme sunt autorizate pentru schimb intracomunitar, export de produse şi export în pieţe terţe.

Fără interdicţie îşi pot desfăşura activitatea şi carmangeriile înregistrate la Direcţia Sanitar Veterinară care îşi pot comercializa produsele pe teritoriul naţional din care la acest moment sunt populate doar două cu aproximativ 4.000 de capete de animale.


Etichete procesatoricarne de porcavizcomisia europeanasuceavaexport

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live