Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Duminică, 31 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Noiembrie 2018
Vizualizari: 465
Comentează add

Majoritatea românilor nu au deprins încă lucrul cu calculatorul, chiar dacă în România sunt 11 milioane de utilizatori de internet.

Doar o treime din populaţia României are competenţe digitale

radiojurnal

 

În România, doar o treime din populaţie are competenţe digitale, ţara noastră fiind, din acest punct de vedere, pe ultimul loc în Europa.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei Producătorilor şi Distribuitorilor de Echipamente de Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor, Valentin Negoiţă, majoritatea românilor nu au deprins încă lucrul cu calculatorul, chiar dacă în ţara noastră sunt 11 milioane de utilizatori de internet.

El a precizat, la o masă rotundă, că este nevoie de o strategie coerentă în acest domeniu, care să unească industria, Ministerul Educaţiei, pe cel al Comunicaţiilor şi mediul academic.

"Toate aceste entităţi ar trebui să fie la aceeaşi masă şi să adopte o strategie coerentă pe termen mediu şi lung, pentru ca să depăşim acest decalaj pe care îl avem faţă de ţările europene şi nu în ultimul rând să ofere în viitor posibilitatea unei economii bazate pe tehnologia digitală, care să menţină între graniţele României forţa de muncă şi să nu ofere tentaţii multor români de a pleca în alte zone din Europa sau de peste ocean", a declarat Valentin Negoiţă.
 


Etichete Asociaţia Producătorilor şi Distribuitorilor de Echipamente de Tehnologia Informaţiei şi ComunicaţiilorValentin Negoiţă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live