Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Marţi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Dumitrescu

21 Ianuarie 2020
Vizualizari: 274
Comentează add

Sondajul a fost realizat la comanda Raiffeisen Bank, pe un eşantion de 1.000 de persoane, şi are o marjă de eroare de plus-minus 3%.

Doar 1% dintre români "sunt relaxaţi din punct de vedere financiar"

cristina-dumitrescu

 Foto: Arhivă.

Doar 1% dintre români sunt relaxaţi din punct de vedere financiar, în timp ce 40% au o situaţie economică precară, iar 5 procente nu câştigă suficient pentru a-şi acoperi strictul necesar traiului zilnic.

Pe de altă parte, conform ultimului studiu sociologic realizat de Reveal Marketing Research, 43% dintre cetăţeni afirmă că pot face faţă nevoilor financiare lunare, însă doar 16 procente reuşesc să pună bani deoparte. 

"Cei 60% din românii cu o situaţie financiară cel puţin acceptabilă sunt în special bărbaţi, în special oameni cu vârsta între 25 şi 34 de ani, şi îi găsim concentraţi, dacă vreţi, în Bucureşti-Ilfov, Banat, Transilvania şi Dobrogea. Pe cei 40% care au situaţie financiară dificilă, vorbim despre persoane cu vârsta între 45 şi 50 de ani, zonele sunt în special Oltenia şi Crişana-Maramureş. Vă atrag atenţia asupra absenţei Moldovei din această listă, de ceva timp există semnale în diferite domenii că în Moldova are loc o creştere a nivelului de trai", a declarat sociologul Barbu Mateescu.

Conform studiului, cele mai mari dezechilibre financiare ale românilor sunt provocate de problemele medicale, cheltuieli neprevăzute sau plata întârziată a facturilor.

Sondajul a fost realizat la comanda Raiffeisen Bank, pe un eşantion de 1.000 de persoane, şi are o marjă de eroare de plus-minus 3%.


Etichete Reveal Marketing ResearchBarbu MateescusociologMoldovaCrişanabanifinanţe personale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live