Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Octombrie 2019
Vizualizari: 639
Comentează add

Mădălina Mezei, a declarat, ieri, că ministrul în exerciţiu al transporturilor, Răzvan Cuc, i-ar fi cerut să ţină la sol mai multe avioane în ziua moţiunii de cenzură.

DNA s-a autosesizat în cazul ministrului în exercițiu, Răzvan Cuc

radiojurnal

  Foto: Arhivă/ Tarom.

Fostul director general al TAROM, Mădălina Mezei, a declarat, ieri, că ministrul în exerciţiu al transporturilor, Răzvan Cuc, i-ar fi cerut să ţină la sol mai multe avioane în ziua moţiunii de cenzură, astfel încât unii parlamentari să nu ajungă la Bucureşti.

Ea spune că a refuzat şi că din acest motiv a fost demisă.

Mădălina Mezei: Domnul ministru m-a chemat la dumnealui în birou, cu două zile înainte, să-mi spună că trebuie să anulăm nişte curse interne, ca să oprim accesul parlamentarilor la votarea moţiunii de cenzură. I-am răspuns că aşa ceva este imposibil pentru că noi nu suntem stăpâni de sclavi, suntem o companie de oameni liberi. Aceşti piloţi, indiferent ce le-aş fi spus eu, nu ar fi făcut niciodată aşa ceva şi, evident, eu n-aş fi putut să cer aşa ceva subordonaţilor companiei. 


Realizator: Ministrul Răzvan Cuc a respins acuzaţiile aduse de fostul director al TAROM şi spune că aceasta a fost demisă de Consiliul de Administraţie pentru incompetenţă:


Răzvan Cuc: M-am întâlnit cu doamna Mezei miercuri seara, dar nu i-am cerut un astfel de lucru. Cum puteam eu să opresc de la zbor cinci aeronave? Gândiţi-vă logic, mai multe tipuri de aeronave, nici nu ştiu ce operau în ziua aceea. Am întrebat-o, într-adevăr, pe doamna Mezei ce parlamentari zboară, dacă totul este în regulă şi dacă vin, îşi fac cursele cum trebuie, fiindcă aflasem şi eu pe surse, ca să spun aşa, şi se lamentase toată lumea de la opoziţie că aş opri eu avioanele. A demonstrat acum ceea ce am văzut în aceste patru luni: incompetenţă, inconsecvenţă şi că este aservită anumitor grupuri de interese.


Realizator: Între timp, DNA s-a autosesizat şi face o anchetă la TAROM, iar premierul în exerciţiu, Viorica Dăncilă, a trimis Corpul de Control pentru verificări la Ministerul Transporturilor şi la TAROM.


Etichete razvan cuctaromdnamadalina mezeiavioaneministerul transporturilor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live