Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 07 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Martie 2015
Vizualizari: 873
Comentează add

DNA a trimis Senatului o nouă cerere de arestare preventivă a senatorului Darius Vâlcov pentru operaţiuni financiare incompatibile cu funcţiile de senator şi de ministru.

DNA face o nouă cerere de arestare pentru Darius Vâlcov

radiojurnal

Darius Vâlcov. Foto: gov.ro. 

DNA a trimis Senatului o nouă cerere de arestare preventivă a senatorului Darius Vâlcov pentru operaţiuni financiare incompatibile cu funcţiile de senator şi de ministru. 
 
Începând cu anul 2011 și până în prezent, inculpatul Vâlcov Bogdan Darius a efectuat operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcția de primar, senator și ministru, utilizând informații deținute în virtutea acestora, în legătură cu o firmă de cadastru, una de contabilitate și un birou de avocatură, firme pe care le deține în fapt și pe care le administrează, prin interpuși, se arată într-un comunicat DNA..
 
Produsul infracțional obținut în urma săvârșirii infracțiunilor față de care se efectuează cercetări ( trafic de influență și efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale) a fost depozitat într-un seif, lăsat spre păstrare unei persoane apropiate, acesta conținând următoarele:
- 90.000 dolari, 
- 1.323.850 lei, 
- 3 lingouri de aur, în total 3 kilograme,  
- un tablou cu ramă aurie, inscripționat RENOIR,  
- un tablou inscripționat JEAN COCTEAU, 
- o pictură pe lemn, inscripționat AUREL ACASANDREI, se mai arată în comunicatul DNA. 
 
Comisia juridică, aviz negativ
 
Astăzi, Comisia Juridică a Senatului a dat aviz negativ pentru o altă solicitare a DNA în cazul fostului ministru al finanţelor pentru fapte de corupţie. 
 
Preşedintele Comisiei, liberalul Cătălin Boboc, a declarat că propunerea sa de raport favorabil nu a întrunit numărul necesar de voturi, în comisie înregistrându-se cinci voturi pentru, cinci împotrivă şi o abţinere. 
 
În consecinţă, avizul Comisiei este negativ, a mai spus Cătălin Boboc, urmând ca plenul să se pronunţe mâine în cazul Vâlcov. 

Etichete DNAavizarestareministrufinanțeDarius VâlcovSlatinaLaura Codruța Kovesi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live