Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Duminică, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Decembrie 2017
Vizualizari: 281
Comentează add

DNA consideră că propunerile de modificare a legislaţiei penale ar avea un efect devastator asupra anchetelor penale.

DNA, despre modificările aduse Codului de procedură penală

radiojurnal

Direcţia Naţională Anticorupţie consideră că propunerile de modificare a legislaţiei penale ce urmează să fie dezbătute în Comisia parlamentară specială ar avea un efect devastator asupra anchetelor penale, deoarece ar duce la eliminarea unor instrumente legale indispensabile prin care organele de ancheta pot investiga infracţiunile.

Într-un comunicat, DNA acuză că directiva europeană invocată este folosită doar ca un pretext pentru a elimina capacitatea organelor de urmărire penală de a descoperi şi de a dovedi infracţiuni, fără ca modificările vizate să aibă vreun scop legat de prezumţia de nevinovăţie.

Printre argumente, DNA enumeră faptul că nu vor mai putea fi administrate probe ca înregistrările telefonice sau ambientale, percheziţiile domiciliare sau informatice ori prinderea în flagrant.

De asemenea, acordarea dreptului ca suspectul şi inculpatul să asiste la audierile martorilor i-ar pune pe aceştia din urmă în situaţia de a putea fi indimidaţi de prezenţa autorului infracţiunii, se mai arată în comunicat.


Etichete dnacomunicatlegile justitieicodul de procedura penala

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live