Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRINTRE STELE Luni, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

31 Martie 2015
Vizualizari: 1049
Comentează add

Modificările propuse de senatorul PSD, Şerban Nicolae la Codul de Procedură Penală "ar putea să afecteze eficienţa investigaţiilor în dosarele de corupţie", atrage atenția DNA.

DNA critică modificările propuse la Codul de Procedură Penală

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Direcţia Naţională Anticorupţie atrage atenţia că modificările propuse de senatorul PSD, Şerban Nicolae la Codul de Procedură Penală ar putea să afecteze eficienţa investigaţiilor în dosarele de corupţie.

Între altele, DNA apreciază că introducerea arestului sever ca măsură preventivă nouă, nu se justifică, deoarece ar reprezenta 'doar un pretext pentru a restrânge situaţiile în care se poate dispune arestarea preventivă' şi nu va mai fi posibilă arestarea pe motiv de pericol pentru ordinea publică pentru infracţiunile de corupţie şi de evaziune fiscală.

O altă propunere de modificare care a atras atenţia DNA este cea referitoare la faptul că, pentru infracţiunile de corupţie şi de evaziune fiscală, nu va mai putea fi emis mandat de aducere înainte de citarea suspectului.

În privinţa dispoziţiilor cu privire la încătuşarea inculpaţilor arestaţi, DNA arată că acestea sunt reglementate de legea executării pedepselor şi de regulamentele interne ale locurilor de deţinere, aşadar nu au legătură cu prevederile unui cod de procedură penală şi nu ar trebui să se regăsească într-un astfel de act normativ.
 


Etichete DNAmodificariCod Procedura Penalasenator PSDSerban Nicolaeinvestigatiidosareevaziunearestare preventiva

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live