Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 30 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

23 Iunie 2022
Vizualizari: 145
Comentează add

"DNA cere ridicarea imunităţii ministrului Agriculturii"

sergiu-stet

    Foto: Arhivă.

Direcţia Naţională Anticorupţie cere Camerei Deputaţilor ridicarea imunităţii pentru efectuarea urmăririi penale faţă de un deputat din Parlamentul României, la data faptelor şi în prezent având funcţia de ministru, pentru abuz în serviciu.

Surse judiciare au precizat joi, pentru Agerpres, că ar fi vorba despre ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

Potrivit sursei citate, solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie referitoare la efectuarea urmăririi penale faţă de persoana respectivă are în vedere împrejurarea că, în acest moment, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă că, în perioada 9 februarie - 11 aprilie, ministrul ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui coleg (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi susţinute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, şef serviciu, director executiv adjunct şi director executiv ai unor direcţii judeţene.

Subiectele respective ar fi ajuns ulterior la patru candidaţi "agreaţi" dintre care, în urma susţinerii probelor scrise şi orale, doar trei au promovat concursurile respective, afirmă DNA.
 
Conform reporterului RRA, Diana Surdu, anchetatorii susțin că la intervenția directă a ministrului, în cazul unui candidat, membrii comisiei ar fi fost nevoiți să promoveze șef serviciu, deși nu obținuse la probe un punctaj corespunzător.
 
În urma demersului, persoana respectivă a obținut venituri de 33.000 de lei. Cererii de urmărire penală procurorii i-au atașat și șase volume care conțin copii ale dosarului de urmărire penală.  

Etichete Adrian ChesnoiuDNAAgricultură

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live