Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

10 Februarie 2014
Vizualizari: 1224
Comentează add

Direcţia Naţională Anticorupţie cere documentele oficiale legate de modul în care a fost adoptată ordonanţa de urgenţă privind funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară.

DNA cere autorităţilor documentele privind funcţionarea ASF

Foto: Arhivă

DNA cere documentele oficiale legate de modul în care a fost adoptată ordonanţa de urgenţă privind funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară, despre care are suspiciuni că a fost aprobată pentru a servi interesele companiei "Carpatica Asigurări".

Guvernul, Parlamentul şi ministerul justiţiei au termen până mâine să trimită documentele, iar în caz contrar procurorii avertizează că le vor ridica singuri.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, spune că DNA a folosit un mod de comunicare necorespunzător cu democraţia şi cu statul de drept.

Procurorii DNA vor să verifice dacă guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă pentru a introduce un criteriu de incompatibilitate, care să îl dea jos pe un vicepreşedinte al ASF, în urma influenţei altui membru al conducerii ASF, care să protejeze astfel interesele firmei de asigurări "Carpatica".

În octombrie 2013, guvernul a aprobat, prin ordonanţă de urgenţă, reducerea componenţei Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară de la 11 la 9 membri şi introducerea unor condiţii pentru membrii Consiliului, de a avea o experienţă profesională în domeniul financiar al instituţiilor de credit şi/sau al instituţiilor financiare nebancare de minimum nouă ani de la data absolvirii studiilor superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă.

Premierul Victor Ponta declara luna trecută că ordonanţa respectivă de urgenţă a fost negociată şi solicitată în mod expres de Comisia Europeană şi de FMI.

Acum, procurorii DNA vor documente despre această ordonanţă până mâine la ora 12:00.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat azi că DNA a folosit un mod de comunicare care nu este corespunzător cu democraţia şi cu statul de drept.

El spune că nu a primit un document oficial din partea procurorului şef al DNA.


Etichete DNADirecţia Naţională AnticorupţieAutoritatea de Supraveghere FinanciarăValeriu Zgonea"Carpatica Asigurări"Victor Ponta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live