Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Dumitrescu

7 Iulie 2017
Vizualizari: 1029
Comentează add

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat astăzi că există un dosar penal în chestiunile ridicate de investigaţia jurnalistică Rise Project

DNA are o investigaţie care l-ar viza pe preşedintele PSD Liviu Dragnea

mihaela-dumitrescu

   

DNA cercetează încă de la începutul anului trecut o parte dintre aspectele semnalate de ancheta jurnalistică Rise Project. Grupul de investigaţie a publicat ieri date cu privire la o reţea de corupţie în judeţul Teleorman, cu care ar avea legătură liderul PSD, Liviu Dragnea.

Redactorul RRA Mihaela Dumitrescu transmite că Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, astăzi, existenţa unui dosar penal privind chestiunile ridicate de investigaţia jurnalistică Rise Project.

În acest dosar, constituit pe bază de sesizare din oficiu, procurorii au dispus, în 19 februarie 2016, începerea urmăririi penale pentru posibile fapte de coruţie. DNA precizează că, până în prezent, au avut loc audieri de martori, ridicări de documente şi s-au cerut relaţii de la autorităţile naţionale şi cele din Brazilia.

Ieri, Rise Project a publicat documente atribuite DGPI din care ar rezulta că o reţea de persoane influente din Teleorman ar fi fraudat fonduri guvernamentale. Reţeaua, se susţine în investigaţia jurnalistică, ar fi formată din apropiaţi ai liderului PSD, Liviu Dragnea, prezentat ca fiind acţionarul majoritar al societăţii Teldrum.

Direcţia generală de protecţie internă a MAI afirmă că documentul prezenat de Rise Project nu-i aparţine, iar preşedintele social democrat neagă orice legătură cu societatea respectivă.

De asemenea, mai multe organizaţii neguvernamentale au solicitat astăzi premierului clarificări în legătură cu controlul de ieri al Fiscului la Rise Project şi au cerut actualei majorităţi PSD-ALDE-UDMR să respecte libertatea de exprimare, libertatea presei şi dreptul publicului la informare.


Etichete Rise ProjectDNAcercetare penală in remLiviu Dragnea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live