Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EDITIE SPECIALĂ: LA MULTI ANI, ROMANIA! Marţi, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Septembrie 2015
Vizualizari: 831
Comentează add

Sesizarea este în legătură cu afirmaţiile premierului Victor Ponta la adresa magistratului care a instrumentat dosarul în care a fost trimis în judecată.

DNA a sesizat CSM cu privire la afirmaţiile prim-ministrului Victor Ponta

radiojurnal

Foto: facebook.com/csm. 

Direcţia Naţională Anticorupţie a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii în legătură cu afirmaţiile premierului Victor Ponta la adresa magistratului care a instrumentat dosarul în care a fost trimis în judecată.

Cei 90 de procurori anticorupţie prezenţi la Adunarea Generală a DNA au votat solicitarea ca CSM să analizeze dacă afirmaţiile primului-ministru sunt de natură să aducă atingere independenţei justiţiei.

Premierul Victor Ponta a scris pe Facebook, după ce DNA l-a trimis în judecată în dosarul Turceni-Rovinari, că procurorul de caz este obsedat să se afirme în carieră şi că inventează fapte şi situaţii neadevărate din urmă cu 10 ani.

În sesizarea de astăzi, DNA califică drept gravă afirmaţia primului-ministru prin faptul că pune la îndoială obiectivitatea cu care sunt instrumentate dosarele penale şi precizează că actele întocmite de procuror sunt supuse verificării de către şefii ierarhici sub aspectul legalităţii şi al temeiniciei. 


Etichete premierul Victor Pontaprocurorii DNAsesizare a CSMafirmaţii pe Facebook referitoare la procurorul de cazdosar penal

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live