Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 13 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

29 Iulie 2014
Vizualizari: 1571
Comentează add

Potrivit unei prime evaluări făcute de autoritățile hunedorene, viitura de pe pârâul Jieț a afectat grav drumul național 7A, care face legătura între Petroșani și Voineasa.

DN 7A, afectat grav de viitură

ilie-pintea

Foto: Ilie Pintea 

Potrivit unei prime evaluări făcute de autoritățile hunedorene, viitura de pe pârâul Jieț a afectat grav drumul național 7A, care face legătura între Petroșani și Voineasa.

Dan Terteci, director în cadrul prefecturii Hunedoara, a declarat că terasamentul drumului a fost rupt de ape în 20 de locuri pe porțiunea cuprinsă între Petrila și Groapa Seacă, existând un sector de drum în care carosabilul a fost grav avariat.

El a mai spus că a solicitat administratorului drumului și poliției să analizeze posibilitatea închiderii temporare a drumului între Petroșani și Obârșia Lotrului, urmând ca tronsonul să fie redeschis după o revizie tehnică ce va stabili dacă mai poate fi practicabil.

Reprezentanții ISU Hunedoara, care acționează de la prânz în zonă, s-au deplasat și la cele două cabane din Cheile Jiețului pentru a-i avertiza pe turiști că riscă să rămână izolați, însă cele zece persoane cazate în zonă au spus că vor mai rămâne câteva zile, în ciuda pericolului de a nu mai putea părăsi regiunea.

Precipitațiile de la orele amiezii au atins 150 de litri pe metrul pătrat, dar viitura nu a inundat nici o gospodărie, afectând numai carosabilul.

De asemenea, ploile au afectat și traficul feroviar între Petroșani și Târgu Jiu, mai multe trenuri fiind oprite în cele două stații pentru că torenții au depus aluviuni pe calea ferată.

Echipele specializate ale CFR lucrează în zonă pentru a relua circulația trenurilor în cel mai scurt timp. 


Etichete Inundații 2014Ştiri VestdrumviiturăDN 7APetroşaniVoineasaHunedoaraPEtrilateresamentGroapa SeacăObârşia LotruluiCFRtrenuri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live