Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (in continuare) Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

4 Iunie 2020
Vizualizari: 412
Comentează add

Mass-media rusă a anunţat că Parchetul General Rus a solicitat eliminarea de pe internet a jocului de calculator "Strategic Mind: Blitzkrieg".

Dmitri Peskov acuză Ucraina că face "propagandă nazistă" cu un joc online

sergiu-stet

     Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin, Dmitri Peskov.        Foto:Arhivă.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, a declarat că prin intermediul unui joc ucrainean online se face propagandă nazistă.

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus a catalogat jocul disponibil de jucat online pe calculator, dezvoltat în Ucraina, care permite să schimbi rezultatele celui de-Al Doilea Război Mondial, drept o propagandă nazistă.

"În acest caz, ne putem exprima regretul profund pentru faptul că un astfel de joc este disponibil pe teritoriul țării noastre şi pentru faptul că este accesibil mai ales în momentul de faţă, în anul în care sărbătorim cei 75 de ani de la încheierea războiului şi a victoriei obţinute împotriva fascismului. Din punctul nostru de vedere, este evident faptul că acest joc nu este altceva decât o propagandă nazistă, fapt inacceptabil...", a mai declarat Peskov. 
 
El a menționat că departamentele competente vor întreprinde măsuri corespunzătoare în legătură cu acest joc. 
 
Mass-media rusă a anunţat că Parchetul General Rus a solicitat eliminarea de pe internet a jocului de calculator "Strategic Mind: Blitzkrieg".
 
În jocul respectiv există secvenţe video în care liderul Germaniei naziste, Adolf Hitler, prezidează parada militară din Piața Roșie din Moscova.
 
Anchetatorii ruşi au condamnat recent trei inculpați, care au postat fotografii cu naziștii celui de-al Treilea Reich, în timpul acţiunii Regimentul Nemuritor, care a avut loc anul acesta online, pe 9 mai, în Rusia.
 

Etichete Dmitri PeskovVladimir PutinUcrainaonlineRusia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live