Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Joi, 09 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

29 Septembrie 2009
Vizualizari: 1963
Comentează add

Preşedintele rus spune că acest domeniu va primi fonduri speciale.

Dmitri Medvedev: Rusia va recreea o marină de război puternică

ionut-dragu

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, care asistă la exerciţiile militare din regiunea Kaliningrad este sigur că Rusia va crea din nou, în zece ani, o marină de război puternică, relatează RIA Novosti în pagina electronică.

Acest program va fi finanţat datorită resurselor alocate numai acestui scop, a adăugat el. "Costul acestora practic nu se va schimba în pofida dificultăţilor din prezent, în anii 2009, 2010 şi 2011. Ulterior, finanţarea (acestui efort) va creşte", a explicat Medvedev.

"Din acest motiv, ne vom putea consolida marina noastră de război la un nivel anume"

Întrebat luni, cu ocazia unei întâlniri cu militarii, despre reînnoirea parcului de nave dintre care cele mai multe se află în funcţiune de 20 sau 25 de ani, preşedintele a recunoscut caracterul prioritar al acestei probleme. "Trebuie să facem faţă unui obiectiv ambiţios ce constă în recrearea marinei noastre de război deoarece un număr foarte mare de nave este foarte uzat (...) Acest lucru nu înseamnă că nu mai sunt funcţionale, dar trebuie să construim unele noi. Submarine şi nave de suprafaţă sunt deja în şantierele (navale)", a precizat preşedintele.


Etichete rusiadimitri medvedevflotainarmarerazboi recearme

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live