Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Miercuri, 18 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

10 Decembrie 2014
Vizualizari: 1075
Comentează add

Anul 2014 a fost pentru Rusia un an de excepţie cu realizări uriaşe, iar Crimeea nu este o problemă economică, a declarat premierul Dmitri Medvedev, în discursul de final de an.

Dmitri Medvedev: 2014 a fost "un an de excepţie pentru Rusia"

alexandru-beleavski-moscova

Dimitri Medvedev. Foto: wikipedia.org.

Crimeea reprezintă destinul Rusiei, a declarat, astăzi, premierul Dmitri Medvedev, în cursul unui interviu acordat cu prilejul sfârşitului de an.

Medvedev a precizat că nu se poate vorbi despre Crimeea ca despre o problemă economică.

De altfel, situaţia economiei în 2014 a fost principala temă abordată de premierul rus.

Anul 2014 a fost pentru Rusia un an de excepţie cu realizări uriaşe, dar şi cu mari probleme a declarat premierul Dmitri Medvedev în tradiţionalul său interviu de sfârşit de an acordat în direct principalelor posturi de radio şi televiziune din Rusia.

Comentând deprecierea masivă a rublei, Dmitri Medvedev a menţionat cauza acestui fenomen: scăderea preţului petrolului, sancţiunile occidentale şi jocurile speculative, estimând însă o reechilibrare în următoarele luni a cursului monedei naţionale.

Medvedev a chemat populaţia să manifeste calm şi răbdare şi să nu se precipite să-şi schimbe economiile din ruble în valută.

Deşi devalorizarea rublei - a spus el - are şi efecte pozitive, cum ar fi încurajarea exporturilor pe termen lung, ea nu va avantaja economia rusă.

Dacă UE va suferi în acest an din cauza sancţiunilor pierderi de 40 de miliarde de euro, iar anul viitor în jur de 50 de miliarde, Medvedev a estimat că inflaţia în Rusia se va ridica în acest an la 9%.

Prim-ministrul rus a dat asigurări că autorităţile vor continua şi anul viitor indexarea pensiilor şi salariilor bugetarilor.


Etichete RusiaMoscovaDmitri MedvedeveconomieCrimeeasancţiunirublăUEOccidentexporturidepreciereinflaţievalută

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live