Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu, Bruxelles

4 Iunie 2015
Vizualizari: 1030
Comentează add

Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, spune că discuţiile cu Grecia vor fi reluate cât mai curând şi că pregăteşte acum o nouă reuniune cu premierul grec.

Divergenţele persistă între Grecia şi creditorii săi

cerasela-radulescu-bruxelles

Foto: Arhivă.

Grecia ar putea beneficia de Planul de Investiţii al Comisiei Europene dacă va începe reformele, a declarat preşedintele Comisiei, Jean Claude Juncker.

Ultima rundă de negocieri cu Atena s-a încheiat azi-noapte, fără ca părţile să ajungă la un compromis.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, spune că discuţiile cu Grecia vor fi reluate cât mai curând şi că pregăteşte acum o nouă reuniune cu premierul grec.

Într-un discurs rostit la Comitetul Regiunilor pe tema Planului de Investiţii al Comisiei Europene, Juncker declara că Grecia ar putea beneficia masiv de acesta dacă ar îndeplini reformele cerute şi că pentru Atena acest proiect al Comisiei ar fi de un real folos.

Divergenţele persistă între Grecia şi creditorii săi pentru a ajunge la deblocarea unei tranşe vitale de ajutor pentru supravieţuirea financiară a ţării.

Nu există în continuare un acord.

De altfel Comisia Europeană anticipase acest lucru înainte de întâlnirea de azi-noapte, iar premierul grec a respins unele dintre propunerile de reformă făcute de către creditorii Atenei, care condiţionau deblocarea ajutorului financiar.

În planul creditorilor există puncte pe care nimeni nu le poate considera ca o bază pentru discuţii, declara după reuniune premierul grec Tsipras, referindu-se la tăierea celor mai mici pensii şi creşterea TVA pentru electricitate.


Etichete GreciaacordUEcreditoriCEreformeJean Claude JunckerAtenanegocieriTVAAlexis TsiprasPlanul de Investiţii al Comisiei Europene

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live