Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

23 Iunie 2014
Vizualizari: 1126
Comentează add

Parlamentarii PSD şi UNPR vor vota în favoarea declaraţiei politice prin care se va solicita preşedintelui Traian Băsescu demisia de onoare, a anunţat premierul Victor Ponta.

Divergenţe în coaliţie privind demisia preşedintelui

amalia-bojescu

Parlamentul României. Foto: Arhivă.

Conducerea parlamentului a stabilit ca miercuri să aibă loc o reuniune comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor, în care să se adopte o declaraţie prin care se cere demisia de onoare a preşedintelui Traian Băsescu.

Acest demers este doar de natură politcă şi vine în contextul în care fratele şefului statului este arestat preventiv şi acuzat de trafic de influenţă.

Parlamentarii PSD şi UNPR vor vota în favoarea declaraţiei politice prin care  se va solicita preşedintelui Traian Băsescu demisia de onoare, a anunţat premierul Victor Ponta. 

"Dacă ajungem la un acord, parlamentarii PSD-UNPR vor vota în favoarea declaraţiei politice care să ceară preşedintelui României asumarea politică a răspunderii pentru buna funcţionare a justiţiei şi pentru imaginea internaţională a României", a declarat Victor Ponta. 

Pe de altă parte, liderul UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că în acest moment nu există elementele necesare care să impună demisia şefului statului. 

"Nu ne jucăm cu astfel de solicitări, cu astfel de cereri, până când nu avem elementele necesare" a mai spus Kelemen Hunor.  

PDL şi PNL  vor demisia premierului

Partidul Mişcarea Populară consideră că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu are calitatea morală pentru a cere demisia şefului statului  .

"Dl Tăriceanu, cu atât mai puţin, se află în situaţia de a vorbi despre o posibilă demisie de onoare a preşedintelui României, câtă vreme România ar fi într-o situaţie în care în locul preşedintelui României constituţional ar veni ca interimar un om care făcea trafic de influenţă din funcţia de prim-ministru, cu doar nouă ani în urmă", afirmă Elena Udrea. 

Tot din opoziţie, liderul PDL, Vasile Blaga, spune că şeful statului nu are motive să îşi prezinte demisia.

În schimb, PDL cere demisia premierului ca urmare a presupusului trafic de influenţă din biroul său în cazul Duicu. 

"E multă ipocrizie în declaraţiile lui Ponta şi ale PSD. Ei cer demisia preşedintelui, dar nu îşi dă el demisia. Hai să vedem cum stau lucrurile real, şi aici nu contează cum îl cheamă pe preşedinte. Procurorii au spus că în biroul lui Ponta s-a făcut trafic de influenţă. Lucrul ăsta e demonstrat", a mai spus Vasile Blaga. 

Demisia premierului este cerută şi de PNL.

Liderul grupului din Senat, Puiu Haşotti, spune că parlamentarii PNL vor vota pentru demisia de onoare a preşedintelui Traian Băsescu.

"Demisia trebuie să şi-o dea şi premierul Victor Ponta, pentru că în birou la premierul Victor Ponta faimosul domn Duicu a făcut o chestiune care este la fel de reprobabilă ca cea în care este implicat fratele preşedintelui Băsescu" a mai declarat Puiu Haşotti. 

Grupurile parlamentare ale PNL şi PDL vor avea o poziţie comună pe acest subiect în funcţie de decizia Birourilor Permanente reunite.


Etichete Traian BăsescuparlamentdemisiesolicitareUDMRKelemen HunorPSD-UNPRVictor PontaCălin Popescu TăriceanuPDLVasile BlagaElena UdreaPuiu HaşottiPNL

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live