Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

31 Decembrie 2019
Vizualizari: 847
Comentează add

Distribuitorul de gaze naturale a primit o amendă de 3,7 milioane de euro

Distrigaz Sud a fost amendat de Consiliul Concurenţei

radiojurnal

 

Distribuitorul de gaze naturale Distrigaz Sud a fost amendat de Consiliul Concurenţei cu aproximativ 3,7 milioane de euro, pentru abuz de poziţie dominantă în zonele pentru care a deţinut licenţă de distribuţie.

Astfel, în Bucureşti şi localităţi din 19 judeţe din sudul ţării, compania a avut dreptul exclusiv de a aviza proiectele tehnice, de a recepţiona lucrările de execuţie şi de a pune în funcţiune instalaţiile de utilizare a gazelor naturale.

Autoritatea de Concurenţă a constatat că Distrigaz Sud a stabilit şi practicat pentru aceste servicii tarife excesive, mult mai mari decât media pieţiei, profitând de faptul că nu mai existau alţi operatori, deci consumatorii nu aveau posibilitatea de a alege.

Distrigaz Sud a anunţat deja că va achita amenda şi a precizat într-un comunicat că, începând din octombrie 2012, avizarea şi recepţia lucrărilor sunt efectuate de orice operator economic agreat de ANRE, existând astfel condiţii competitive de piaţă. Compania şi-a reafirmat întreg concursul pentru aplicarea prevederilor dreptului concurenţei.  


Etichete Distrigaz SudConsiliul ConcurenţeiANREpozitie dominanta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live