Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 29 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Grecu

21 Februarie 2013
Vizualizari: 1789
Comentează add

Responsabilii firmei din Blaj care a distribuit carne de cal etichetată ca fiind de vită riscă şapte ani de închisoare dacă fapta se va proba, spune prefectul judeţului Alba.

Distribuirea cărnii de cal ca fiind de vită, "sancţionată penal"

-cristina-grecu

Foto: Arhivă Reuters.

Prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer, spune că responsabilii firmei din Blaj care a distribuit carne de cal etichetată ca fiind de vită, riscă şapte ani de închisoare, dacă se va dovedi acest lucru.

Produse de la firmei din Blaj au ajuns şi într-un depozit din judeţul Ilfov.

Conducerea depozitului, amendată cu şase mii de lei, pentru că aici s-au depistat produse etichetate greşit, spune că nu are nicio vină şi că va contesta în instanţă amenda pe care a primit-o.  

Controalele comandate de ministerul agriculturii, după ce România a fost menţionată în scandalul european declanşat din cauza etichetării greşite a cărnii de vită, au început să-şi arate efectele.

Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au descoperit carne de cal etichetată drept vrăbioară de vită într-un depozit din judeţul Ilfov şi au dispus retragerea produselor care au fost distribuite către comercianţi.

Directorul general al firmei care deţine depozitul din Ilfov, Georgios Ladopoulos, spune însă că nu a ştiut nimic despre natura cărnii etichetate drept vrăbioară de vită şi că va da în judecată Societatea Ady Salve din Blaj, care i-a livrat carnea; în plus, va contesta în instanţă faptul că a primit amendă.

Societatea Ady Salve din Blaj a cumpărat materia primă de la mai multe abatoare din Bucureşti, Botoşani şi Braşov, iar acum inspectorii sanitari încearcă să afle cine este responsabil pentru falsificarea etichetelor.

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba au confiscat întreaga cantitate de carne găsite în depozitele societăţii din Blaj, peste 757 de kilograme, urmând să decidă ce vor face cu aceasta, după efectuarea tuturor analizelor.

Carne de măgar, vândută  ca de vită

Dincolo de etichetarea greşită la societăţi comericale, a fost descoperit şi un caz particular.

Trei bărbaţi din judeţul Constanţa au furat doi măgari de lângă o fermă, i-au tăiat, i-au împachetat într-un sac şi i-au vândut locuitorilor unei comune din apropiere, care au crezut că au cumpărat carne de vită.

Până când poliţia a descoperit escrocheria, locuitorii păgubiţi au consumat o parte din carnea de măgar.

Acum, autorităţile au colectat probe, ca să vadă dacă măgarii au fost, într-adevăr, sănătoşi şi comestibili.


Etichete Controversa europeană a cărnii de calGheorghe FeneşerGheorghe Feneşercarnecalvitămăgar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live