Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE(Continuare) Duminică, 07 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gina Bahor, Brăila

11 Septembrie 2014
Vizualizari: 2966
Comentează add

CAS Brăila a semnat contractul pentru serviciile de distribuire a cardului naţional de sănătate cu Poşta Română, a anunţat directorul CAS Braila, Camelia Nedelcu.

Distribuirea cardurilor de sănătate în judeţul Brăila, parafată

gina-bahor-braila

Model de card de sănătate. Foto: captură youtube.com

CAS Braila a semnat contractul de servicii pentru serviciile de distribuire a cardului national de sanatate cu Posta Romana.

In lunile septembrie-octombrie vor fi distribuite cardurile tiparite pentru un numar de 219.636 persoane din judeţul Braila, incepand cu data de 20 septembrie 2014.

"Ca si concluzie in aceasta prima etapa de distribuire catre asigurati a cardului de sanatate as sublinia importanta pastrarii in conditii optime a cardului de catre fiecare persoana care primeste cardul pentru ca urmeaza etapele urmatoare de inscriptionare a cardului cu datele medicale a persoanelor, de folosire a lui pentru a beneficia de servicii medicale, etapa care se preconizeza ca va fi dupa 1 ianuarie 2015.

"Cardurile sunt oferite gratuit insa asiguratul va suporta contravaloarea documentului in situatia solicitarii eliberarii unui duplicat ca urmare a pierderii, furtului sau deteriorarii acestuia precum si in situatia modificarii datelor persoanale de identificare.

"Furtul sau pierderea cardurilor se va anunta la CAS de care apartine asiguratul in termen de 15 zile de la producerea uneia dintre situatii de mai sus.", a declarat directorul CAS Braila, Camelia Nedelcu.

Persoanele trebuie sa fie obligatoriu inscrise si la medicul de familie pentru a beneficia si de inscriptionarea cardului.

Medicul de familie este singura persoana care are dreptul si poate sa inscriptioneze cipul de pe card cu date medicale esentiale pentru sanatate. 


Etichete ştiri sud-estBrăilaCASPoşta RomânăsănătatecardpacienţidistribuţieasiguraţimedicfamilieCamelia Nedelcu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live