Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Vineri, 07 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

17 Martie 2015
Vizualizari: 709
Comentează add

Dezbaterile pe fond privind modificarea legii fundamentale ar putea începe la 1 mai, a spus preşedintele Comisiei parlamentare pentru revizuirea Constituţiei, Ioan Chelaru.

Discuţiile privind modificarea Constituţiei, "reluate la 1 mai"

alina-stanuta

Foto: Arhivă.

Depunerea amendamentelor privind modificarea legii fundamentale ar putea avea ca termen jumătatea lunii aprilie, iar dezbaterile propriu-zise ar putea începe la 1 mai.

Propunerile au fost făcute de preşedintele Comisiei parlamentare speciale pentru revizuirea constituţiei, Ioan Chelaru.

Parlamentarii vor să facă o sinteză din toate amendamentele depuse până acum la comisie, observaţiile Curţii Constituţionale şi sesizările Comisiei de la Veneţia, astfel încât să rezulte principiile care stau la baza modificării legii fundamentale.

"E surprinzător că se naşte un prim consens şi anume acela că ar trebui să ne punem de acord din punct de vedere politic pe principii, pe teze, pe cum vrem să arate viitoarea Constituţie a României. Arhitectură instituţională, arhitectură constituţională, funcţionare corectă a statului român şi eficientă", a declarat deputatul PNL, Eugen Nicolăescu.

Preşedintele Comisiei constituţionale, senatorul social-democrat Ioan Chelaru, a propus ca acest raport să fie întocmit în termen de două săptămâni.

"Până pe 31 martie să avem o informare cu privire la principalele instituţii, la princjipiile care au stat la baza acestui proiect. Nu cred şi nu sunt de acord cu varianta că trebuie să începem de la zero. Sunt lucruri pe care proiectul de revizuire le-a câştigat, agreate şi de Curtea Constituţională şi de Comisia de la Veneţia şi de toate partidele politice, sunt lucruri în discuţie", a spus Ioan Chelaru.

Senatorul social-democrat mai spune că în principiu, după ce se depun şi amendamentele, începând cu 1 mai comisia poate intra în dezbaterile pe fond. 


Etichete ComisieConstituţiemodificareParlamentPNLIoan ChelaruPSDCCREugen Nicolăescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live