Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 13 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

6 Februarie 2015
Vizualizari: 1145
Comentează add

Reprezentanţii FMI, Comisiei Europeane şi Băncii Mondiale evaluează la Bucureşti acordul de asistenţă financiară acordată României.

Discuţiile dintre Guvern şi creditorii internaţionali continuă

iulian-olescu

Foto: Arhivă.

Discuţiile dintre reprezentanţii Guvernului României şi misiunea comună de evaluare a acordului de asistenţă financiară cu instituţiile creditoare internaţionale continuă la Bucureşti.

La finalul sesiunii de evaluare se va şti dacă România va mai continua colaborarea cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială.

Între cei care au discutat cu membrii misiunii comune s-a aflat şi ministrul transporturilor, Ioan Rus şi, după aproape patru ore de convorbiri, acesta a declarat că pentru domeniul său de activitate, părţile s-au înţeles.

"Am avut probleme legate de implementarea managementului corporativ, unde ne încadrăm în toate ţintele, deci se va semna fără probleme acordul. Probleme legate de arierate la marile companii, la fel. Ne-am încadrat şi ne încadrăm în ţintele pe care ei ni le propun peste 2015, deci vom putea merge mai departe.

"Chestiuni legate de continuarea proceselor de privatizare la unele din companii, unde iar am găsit soluţiile. Deci din punctul de vedere al minsterului pe care îl conduc lucrurile sunt în regulă, atât cu Fondul Monetar, cât şi cu Comisia Europeană", a spus Ioan Rus.

Ministrul transporturilor a mai precizat că instituţia pe care conduce are în vedere privatizarea, inclusiv prin listări la bursă, a mai multor companii între care: Portul Constanţa sau Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, chiar dacă acestea nu sunt incluse în actualul acord cu creditorii internaţionali.

Compania CFR Marfă, în schimb, trebuie să fie privatizată, deoarece a beneficiat de un ajutor înainte de încercarea anterioară de vânzare, a mai adăugat ministrul Ioan Rus. 


Etichete FMIBanca MondialăComisia Europeanăfinanţatorii internaţionaliacordevaluareministrul transporturilorIoan Rus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live