Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NUMAI MUZICA Vineri, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, Washington

30 Iulie 2017
Vizualizari: 488
Comentează add

SUA şi Coreea de Sud s-au angajat în discuţii urgente ca răspuns la cel mai recent test cu rachetă al Phenianului.

Discuții urgente între SUA şi Coreea de Sud

doina-saiciuc-washington

 Presedintele SUA Donald Trump. Foto: Arhivă.

SUA şi Coreea de Sud s-au angajat în discuţii urgente ca răspuns la cel mai recent test cu rachetă al Phenianului.
 
Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, spune acum că ţara sa poate lansa un atac nuclear în orice zonă din America. În schimb, preşedintele american, Donald Trump, a declarat pe Twitter că este foarte dezamăgit de China, pentru că aceasţă ţară nu face nimic împotriva Coreii de Nord.
 
SUA au acceptat să înceapă negocierile cu Coreea de Sud pentru a permite Seulului construirera mai multor rachete balistice care să contracareze tehnologia balistică nord-coreeană care avansează rapid.
 
La câteva ore după lansarea, vineri, de către Phenian a rachetei balistice intercontinentale, despre care experţii spun că a avut o rază de acţiune suficient de lungă pentru a atinge coasta de vest a SUA şi în mod potenţial Chicago şi Nwe York, preşedintele sud-coreean, Moon Jae-In, a cerut Washingtonului începerea convorbirilor de consolidare a capacităţilor militare.
 
Casa Albă a acceptat rapid propunerea.
 
Preşedintele Moon a cerut guvernului său să coopereze cu SUA pentru instalarea unui sistem avansat de apărare antirachetă THAAD, a cărui instalare în Coreea de Sud a fost suspendat, începând cu luna mai, când acesta a preluat preşedinţia.
 
Şeful Marilor State Majore Interarme, generalul Joseph Dunford, împreună cu comandantul Comandamentului Pacific al SUA, amiralul Harry Harris, i-au telefonat şefului Marelui Stat Major al Coreei de Sud, generalul Lee Sun-jin, cu care au discutat opţiuni militare.
 
Un purtător de cuvânt al Pentagonului, Jeff Davis, a declarat că dacă racheta lansată vineri de Coreea de Nord ar fi ameninţat America sau pe aliaţii săi SUA ar fi fost gata să răspundă.
 
Şi Ministerul Român de Externe a reacţionat la testul balistic al Coreii de Nord pe care-l condamnă ferm.
 
"Această acţiune reprezintă o nouă escaladare a tensiunilor din Peninsula Coreeană şi o provocare majoră la adresa păcii la nivel global" - se arată într-un comunicat de presă al MAE.

Etichete SUACoreea de SudKim Jong-Unatac nuclearDonald Trumptest balistic

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live