Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 20 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

6 Martie 2015
Vizualizari: 1381
Comentează add

Până în septembrie, Complexul Energetic Hunedoara trebuie să prezinte Fondului Monetar Internațional un plan de restructurare viabil.

Discuții privind restructurarea Complexului Energetic Hunedoara

ilie-pintea

Ministrul energiei Andrei Gerea (stânga). Foto: Ilie Pintea.

Restructurarea Complexului Energetic Hunedoara nu este posibilă fără disponibilizări, însă de data aceasta nu va fi afectată divizia minieră, concedierile colective urmând să fie făcute în rândul angajaților din sectorul energetic.

Directorul societății, Constantin Jujan, a declarat că există un excedent la termocentralele Mintia și Paroșeni, aici urmând să fie luate în calcul reducerile de personal și a precizat că, în momentul de față, nu se poate vorbi de disponibilizări la cele patru exploatări miniere din cadrul Complexului.

Prezent astăzi la Petroșani, ministrul energiei, Andrei Gerea, a declarat că planul de restructurare a societății va fi realizat cu sprijinul experților Comisiei Europene și a dat asigurări că nu vor exista probleme în ceea ce privește plățile compensatorii pentru angajații care vor ieși din sistem.

Până în septembrie, Complexul Energetic Hunedoara trebuie să prezinte Fondului Monetar Internațional un plan de restructurare viabil.

În cazul în care se constată că nu sunt șanse reale de redresare, există și scenariul potrivit căruia, până în 2027, toate minele din Valea Jiului vor fi închise.

În prezent, Complexul Energetic Hunedoara se află într-o situație extrem de gravă, cu datorii de peste 600 de milioane de lei.


Etichete Știri VestHunedoararestructuraredisponibilizariangajatimineriAndrei Gereaministrul energieiCEFMIMintiaParoseni

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live