Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! (Continuare) Joi, 06 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Septimiu Roman

2 Martie 2010
Vizualizari: 2303
Comentează add

Membrii comisiei pentru cultură, artă şi mijloace de informare în masă din Senat discută propunerea legislativă privind funcţionarea SRR şi SRTV.

Discuţii privind proiectul legii SRR şi SRTV

septimiu-roman

Membrii comisiei pentru cultură, artă şi mijloace de informare în masă din Senat au început discuţiile generale la propunerea legislativă privind organizarea şi funcţionarea SRR şi SRTv.

Actuala lege, din 1994, are nevoie de îmbunătăţiri - a afirmat deputatul Raluca Turcan, adăugând că principalele modificări propuse de ea se referă la rolul şi misiunea celor două instituţii, separarea funcţiei de preşedinte de cea de director general, depolitizarea consiliului de admninistraţie inclusiv printr-o mai bună reprezentare a societăţii civile.

Preşedintele director general al SRR, Maria Ţoghină a propus între altele, introducerea criteriilor de incompatibilitate pentru membrii consiliului de administraţie şi pentru jurnalişti, precum şi încurajarea, în lege, a prezenţei radioului pe Internet.

Comisia de cultură a solicitat ca la următoarea întâlnire să fie invitaţi să participe reprezentanţi ai societăţii civile şi ai uniunilor de creaţie mass-media.


Etichete Maria ŢoghinăRaluca TurcanSRRSRTvmass-media

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live