Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (continuare) Sâmbătă, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

2 Februarie 2022
Vizualizari: 402
Comentează add

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, spune că nu este vorba de a impune o majorare a vârstei de pensionare, pentru că oamenii pot lucra voluntar până la ce vârstă doresc.

Discuții privind proiectul de lege de majorare a vârstei de pensionare

radiojurnal

  Foto arhivă

Președintele PSD Marcel Ciolacu afirmă că în discuțiile referitoare la proiectul de lege privind cumulul pensiei cu salariul și majorarea vârstei de pensionare trebuie să se țină cont de drepturile fundamentale prevăzute în Constituție.
 
Liderul social-democrat spune că nu este vorba de a impune o majorare a vârstei de pensionare, pentru că oamenii pot lucra voluntar până la ce vârstă doresc.
 
Marcel Ciolacu: Nu cred că în aceeași lege să venim și cu restricționarea veniturilor - nu vorbim de pensie, că eu doresc să mă pensionez anticipat - este o abordare și pe urmă vrei tot la stat, în același loc de muncă, să ai și salariu. Nu știu cât de corect este. Nu știu cât de corect este să se restricționeze până la ce vârstă. Să dai excepție pentru demnitari iarăși nu sunt de acord. Există anumite persoane care s-au pensionat anticipat, voit ca să facă acest cumul al pensiei cu salariu. Nu sunt de acord.
 
În ceea ce privește posibila creștere a vârstei de pensionare la 70 de ani, Florin Cîțu, fostul premier, spune că proiectul vizează un sistem voluntar, și nu unul obligatoriu, o eventuală creștere a pensiilor nu poate avea loc fără o renegociere la Bruxelles a deficitului bugetar pe care Guvernul de la București l-a estimat pentru acest an - spune președintele PNL.
 
El a adăugat că soluția în această privință trebuie să vină de la guvern.
 
Florin Cîțu: Noi vom susține o creștere a pensiilor, dar atâta timp cât rămânem în parametrii negociați cu Comisia Europeană pentru deficitul bugetar. Bineînțeles, există și o altă variantă, în care Ministerul Finanțelor, premierul merg la Bruxelles și discută un deficit mai mare. Totul este posibil. Deci toate acestea sunt pe masă, este nevoie doar de o soluție care să vină de la guvern și ne vom uita la ea. PNRR este despre reformă a sistemului de pensii.
 

Etichete majorarea varstei de pensionarecumulul pensiei cu salariulproiectMarcel CiolacuFlorin Citu(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live