Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRINTRE STELE Luni, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Februarie 2015
Vizualizari: 1403
Comentează add

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut azi o întrevedere cu Ellen Tauscher, un important lider în domeniul securităţii naţionale din Statele Unite.

Discuții privind parteneriatul Strategic dintre România şi SUA

radiojurnal

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu și Ellen Tauscher (dreapta). Foto: MAE.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu s-a întâlnit astăzi cu Ellen Tauscher, un important lider în domeniul securităţii naţionale din Statele Unite.

Doamna Taucher este în prezent vicepreşedinte al unui centru de studii strategice, membru în Comitetul de conducere al Consiliului Atlantic al SUA şi fost negociator şef pentru Acordul dintre România şi Statele Unite privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice din ţara noastră.

Potrivit unui comunicat de presă, cei doi lideri au avut un schimb de opinii privind evoluţiile de securitate din vecinătatea estică, precum şi Parteneriatul Strategic dintre România şi Statele Unite.

Şeful diplomaţiei române a arătat că proiectul strategic de amplasare a sistemului de apărare anti-rachetă se apropie de final prin operaţionalizarea în 2015 a Bazei de la Deveselu şi integrarea ei în sistemul NATO de apărare împotriva rachetelor balistice, notează Agerpres.


Etichete SUAMAEBogdan AurescuEllen TauscherracheteDeveselubaza

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live