Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Miercuri, 03 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Matei

5 Februarie 2019
Vizualizari: 690
Comentează add

Discuţii privind bugetul de stat pe 2019

angela-matei

  Ministrul de finanțe, Eugen Teodorovici. Foto: Agerpres.

Coaliţia guvernamentală a încheiat, astăzi, o nouă şedinţă-maraton pe tema bugetului de stat pentru acest an.
 
La discuţii au participat, între alţii, liderul PSD Liviu Dragnea, cel al ALDE Călin Popescu Tăriceanu, ministrul de finanţe, Eugen Teodorovici, dar nu a fost anunţată nici o concluzie.
 
Angela Matei are mai multe informaţii de la Palatul Parlamentului.
 
Reporter: Fără declaraţii s-a încheiat şi această rundă de discuţii, care s-au axat în principal pe bugetele locale şi cine ar urma să asigure plata cheltuielilor sociale.
 
Aceste probleme vor fi tranşate mâine, când liderii coaliţiei, împreună cu ministrul finanţelor, au în vedere o întâlnire cu reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor. De altfel, unul dintre motivele amânărilor de până acum l-a reprezentat nemulţumirea primarilor, care au cerut prim-ministrului alocarea unui procent de 30% din bugetul naţional către administraţia locală.
 
Pe aceste teme exstă divergenţe, inclusiv cu UDMR, iar la discuţiile de astăzi a participat şi liderul Uniunii, Kelemen Hunor.
 
A lipsit în schimb premierul Viorica Dăncilă, care nu va participa nici mâine la negocieri, deoarece are în program o vizită de lucru la Bruxelles.
 
Analiza cheltuielilor bugetare pentru acest an va fi reluată mâine dimineaţă cu domeniul infrastructurii, iar liderii coaliţiei de guvernare vor să stabilească împreună cu ministrul Eugen Teodorovici proiectele care vor avea prioritate la finanţare.

Etichete bugetul de statcoaliţia guvernamentală

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live