Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Duminică, 19 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

22 Februarie 2018
Vizualizari: 462
Comentează add

Premierul Viorica Dăncilă şi-a încheiat vizita de două zile la Bruxelles, prima de la ocuparea mandatului.

Discuţii la nivel înalt la Bruxelles

florin-lepadatu

 

Premierul Viorica Dăncilă şi-a încheiat vizita de două zile la Bruxelles, prima de la ocuparea mandatului.

Programul de miercuri a fost centrat pe întâlnirea urmată de conferinţa de presă comună cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Petruţa Obrejan a urmărit declaraţiile făcute, la Bruxelles: "Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, crede că există mai multe aspecte ce trebuie discutat înainte ca România să preia preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, fiind convins că responsabilitatea acestei preşedinţii va fi una foarte mare.

El crede că organizarea summitului de la Sibiu ar putea rezolva, totodată, multe dintre problemele care preocupă în acest moment liderii europeni.

Jean-Claude Juncker: "Să sperăm că, cu această ocazie, vom putea să finalizăm sau aproape să finalizăm dezbaterile cu privire la resursele financiare, dosar foarte important pentru prietenii noştri din România.

Deci, ar trebui să putem să determinăm liniile cele mai importante ale perspectivelor financiare, înainte de luna iunie 2019, pentru că programele puse în aplicare în urma adoptării perspectivelor financiare trebuie să fie gata începând cu 1 ianuarie 2020."

Jean-Claude Juncker s-a pronunţat, totodată, şi asupra a două teme sensibile pentru România: Mecanismul de Cooperare şi Verificare şi aderarea ţării noastre la Schengen.

Jean-Claude Juncker: "Sunt convins că Mecanismul de Cooperare şi Verificare cu privire la Bulgaria şi la România ar trebui să fie ridicat, deci să fie terminat, înainte de sfârşitul mandatului acestei Comisii, aşa cum i-am spus prietenei mele, şi că locul României clar este în Spaţiul Schengen.

Nu mai e niciun motiv să excludem România din aceste ambiţii cetăţeneşti care ţin de Spaţiul Schengen."

Şi premierul Viorica Dăncilă crede că nu mai există piedici reale pentru ca România să nu facă parte din Zona Schengen.

Viorica Dăncilă: "Sperăm ca tot sub preşedinţia domnului Juncker să putem să vorbim despre intrarea în Schengen a României.

România îndeplineşte toate condiţiile din punct de vedere al Comisiei şi, de asemenea, să fie ridicat MCV-ul, pentru că nu este normal ca România să preia preşedinţia cu o sancţiune."

Referindu-se la statul de drept şi lupta anticorupţie, Jean-Claude Juncker spunea că a avut o discuţie amicală pe acest subiect cu premierul Viorica Dăncilă, fiind convins că autorităţile de la Bucureşti vor face toate demersurile pentru bunul mers la justiţiei.


Etichete UECE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live