Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 21 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Noiembrie 2018
Vizualizari: 401
Comentează add

Rămân încă de stabilit unele aspecte-cheie, între care evitarea unei frontiere strict controlate dintre Republica Irlanda şi provincia Irlanda de Nord.

Discuţii la Bruxelles inclusiv privind Brexit-ul şi graniţa cu Irlanda

radiojurnal

 

Statele Uniunii Europene şi Marea Britanie nu au ajuns încă la un acord privind ieşirea Regatului Unit din spaţiul comunitar.

Rămân încă în discuţie unele aspecte-cheie, în special evitarea unei frontiere strict controlate între Republica Irlanda şi provincia Irlanda de Nord.

Ieri, în Bruxelles, la reuniunea lunară a Consiliului ptr Afaceri Generale, miniştrii au arătat din nou că sunt hotărâţi să păstreze unitatea spaţiului comunitar şi şi-au reafirmat încrederea în negociatorul şef, Michel Barnier, pe care îl susţin în eforturile sale de a ajunge la o înţelegere.

Ei au avertizat, însă, că Uniunea Europeană trebuie să fie pregătită pentru orice scenariu posibil şi au atras atenţia că o înţelegere privind Brexit se bazează pe acordul care se va încheia în Cabinetul britanic, a transmis corespondenta RRA la Bruxelles, Amalia Bojescu. 


Etichete uniunea europeanămarea britaniebrexitirlanda de nordgraniţa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live