Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Octombrie 2020
Vizualizari: 392
Comentează add

Discuţii între sindicaliştii Sanitas şi autorităţi

radiojurnal

  Foto: gov.ro.

Sindicaliştii Federaţiei Sanitas au discutat astăzi cu premierul României şi cu responsabilii de la sănătate şi de la finanţe despre suprasolicitarea angajaţilor din sectorul medical în contextul pandemiei de coronavirus.

Preşedintele federaţiei, Leonard Bărăscu, spune că discuţiile au vizat mai multe revendicări financiare, problema voucherelor de vacanţă, dar şi primirea aceluiaşi salariu de către cei care ocupă funcţii similare în spitale diferite.

Leonard Bărăscu: Pentru voucherele de vacanță, dacă sunt cerute dintr-un buget care dacă este și aprobat, va fi foarte simplu să fie primit de către toți nu numai de unii. Este acea problemă delicată, în care în același spital sau în două spitale care au aceeași specialitate, sunt colegi de-ai noștri care primesc unii mai puțin decât ceilalți, la unii se aplică un spor de 15 sau 20%, la unii de 55%, mai ales în spitelele de boli infecțioase.

Realizator: Leonard Bărăscu a mai spus că, în ce priveşte deblocarea posturilor, acest demers ar putea avea rezultate pozitive printr-o colaborare mai strânsă cu Ministerul Sănătăţii.

(PH)


Etichete sindicateSanitaspremier(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live