Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 02 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Iunie 2020
Vizualizari: 359
Comentează add

Discuții între senatori și reprezentanții mall-urilor

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Senatorii din Comisia economică au discutat astăzi cu reprezentanții centrelor comerciale și cu autoritățile în domeniu despre problemele cu care se confruntă industria de vânzări din cauza restricțiilor din ultimele luni.

Senatorul PSD Daniel Zamfir, președintele Comisiei economice, spunea că trebuie să existe dialog între părțile implicate, iar guvernul să vină mai rapid cu o soluție.


Daniel Zamfir: Plecând de la cele două extreme, unul nu facturează nimic, altul care facturează şi mai şi execută şi aveți undeva la mijloc pe cei dornici să găsească o soluţie. Armonizați poziția asta, că trebuie să fie una unitară, că nu e în regulă, avem toate lucrurile astea. Dacă e nevoie de intervenție legislativă, găsiţi-o, că toţi oamenii ăştia până la urmă sunt legaţi ombilical. Dacă două luni de zile de abia v-aţi întâlnit și așteptați, vă ceartă Ministerul Finanțelor și nu de acord, nu e în regulă.


Realizator: La rândul său, secretarul de stat în Ministerul Economiei, Liviu Rogojinaru, preciza că este deschis pentru discuții cu reprezentanții centrelor comerciale pentru rezolvarea problemelor.


Liviu Rogojinaru: Cel mai mult mă interesează să am firmele în viață, să țin cei 200.000 de oameni angajați să meargă mai departe. Mă interesează mult ca acești oameni să rămână să îşi câştige pâinea. Nici nu vreau ca mall-urile să plece, nici nu vreau, nici nu trebuie. Deci dacă mă întrebaţi pe mine, nu îmi doresc deloc acest lucru, de asta şi spun că sunt deschis 24/24 de ore să stăm până găsim o soluţie.


Realizator:  Liviu Rogojinaru mai spunea că marți îi așteaptă din nou la discuții, la Ministerul Economiei, pe reprezentanții industriei de vânzări din România.

(RS)


Etichete mallsenatcomisie(RS)ministerul economiei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live