Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi Marţi, 20 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

18 Octombrie 2018
Vizualizari: 530
Comentează add

Reuniunea Consiliului European va fi urmată de Summitul Euro în format extins.

Discuţii despre migraţie în a doua zi a Consiliului European

alina-stanuta

În a doua zi a Consiliului European, şefii de stat şi de guvern din ţările membre discută, astăzi, despre migraţie, securitate şi viitorul zonei euro, după ce azi-noapte negocierile pentru Brexit s-au încheiat, din nou, fără niciun rezultat.

Este de aşteptat ca în privinţa migraţiei, liderii să se concentreze pe trei aspecte: cooperarea cu ţările de origine şi de tranzit, combaterea  traficului ilegal de persoane şi propunerile Comisiei Europene privind returnările de imigranţi dar şi consolidarea Agenţiei Europene pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă.

În privinţa securităţii interne, se va discuta despre cooperarea judiciară şi combaterea terorismului, securitatea frontierelor sau lupta împotriva atacurilor cibernetice.

Prezent la Bruxelles, preşedintele Klaus Iohannis va evidenţia în discursul său faptul că prevenirea şi combaterea radicalizării şi a terorismului trebuie să rămână printre preocupările prioritare ale statelor membre.

Reuniunea Consiliului European va fi urmată de Summitul Euro în format extins.

Cu acest prilej, preşedintele Klaus Iohannis va menţiona că ţara noastră susţine obiectivul de consolidare a Uniunii economice şi monetare, urmărind îndeaproape impactul tuturor iniţiativelor care vizează această zonă având în vedere obiectivul României de aderare la zona euro cât mai curând posibil.


Etichete DiscuţiimigraţieConsiliul European

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live